BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Sorunları çözmek, daha iyisine ulaşmak için varı

Kendi alanında Türkiye’nin en önde gelen Aile Danışmanı uzmanlarından eğitim alan ve daha sonra Aile Danışmanlığı ve Doğum Koçluğu konusunda hizmet vermek amacıyla kendi iş yeri açan genç girişimci iş kadını;  Aile Danışmanı ve Doğum Koçu Elif Nazlı Polat, ‘Sorunları çözüyoruz; sorunsuz ailelere ise daha güzel kaliteli hayat sunmak için çalışıyoruz’  dedi. 

20 Eylul 2021 06:24
Sorunları çözmek, daha iyisine ulaşmak için varı

Sorunlu ve sorunsuz her bir bireye ve aileye danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten Elif Nazlı Polat, “İlişki-Evlilik ve Aile Terapisi de bir çeşit psikoterapidir. Bu terapi şeklinde çiftle veya aileye ait bireylerle, ilişkilerini, iletişim şekillerini, sorunlar karşısında problem-çözme becerilerini anlamaya ve geliştirmeye yönelik danışmanlık hizmeti veriyorum. Aynı zamanda hiçbir problem yokken de çiftler arasında daha kaliteli iletişim ve daha mutlu birliktelikler için düzenli aile danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Mutlu ailelere bakıldığı zaman; düzenli danışmanlık hizmeti alan ailelerin olduğunu görülmektedir. Sorunları olan ailelerin sorunlarını çözmeye; sorunları olmayan ailelere ise daha kaliteli yaşam şartları oluşturmak amacıyla danışmanlık hizmeti veriyorum. Daha iyisini bulmak isteyenlerde bize danışabilir: bizden hizmet alabilir. Mutlu da mutsuzda bize gelebilir. ” dedi.

HANGİ ZAMANLARDA AİLE DANIŞMANINA BAŞVURULABİLİR?

Aile Danışmanı ve Doğum Koçu Elif Nazlı Polat; hangi zamanlarda hangi durumlarda ailelerin mutlaka bir danışmandan destek alacağını da maddeler halinde açıkladı. Polat, “Eşinizle sık sık ters düşüyorsanız,  eşinizde değiştirmesini istediğiniz özellikler ağır basıyorsa,  giderek eşinizden uzaklaştığınızı, ayrı dünyaların insanı olduğunuzu hissediyorsanız, Sık sık keşke hiç birlikte olmasaydık diyorsanız, gerginlik, huzursuzluk, baş ağrısı, mutsuzluk, hayattan zevk almama, çökkünlük gibi şikâyetlerinizde ilişkinizin rolü olduğuna inanıyorsanız, Aynı tartışmaları tekrar tekrar yaşıyor, bir çözüme ulaşamıyorsanız,  Birbirinizde hata arıyor, suçlayıcı konuşmalar yapıyor, birbirinize karşı hoşgörülü olamıyorsanız; Siz ya da eşiniz alkol, sakinleştirici ya da uyuşturucu madde kullanımı ihtiyacı duyuyorsa; Aile bireylerinin herhangi birinde öfke kontrol sorunu ya da içe kapanma yaşanıyorsa; Ailede yaşına ve rolüne uygun davranamayan bir birey varsa;  Günlük problemler ilişkinizde sorun haline geldiyse, Kızgınlık ya da şikâyetinizi herhangi bir sebeple eşinize ifade edemiyorsanız, Çocuklarınızda davranış sorunları ve psikolojik problemler var ya da tartışmalarınızda çocuklarınız taraf oluyorsa;  Kendinizi sık sık yalnız hissediyor, anlaşılmadığınızı düşünüyorsanız;  Aile içinde iletişimsizlik yaşıyor, birbirinizle konuşamıyorsanız; Tüm çabalarınıza rağmen yaşadığınız sorunları çözemiyorsanız; Aile bireylerinden birinde kendine zarar verici bir davranış, intihar girişimi, yeme bozukluğu vs. varsa; Çocuğunuzda okul başarısızlığı varsa; Aile ilişkinizde yetersizlik, tatminsizlik hissediyorsanız en kısa sürede bir aile danışmandan destek almanız büyük önem taşımaktadır’ “dedi

DOĞUM KOÇLUĞU’DA ÖNEMLİ

Doğum koçluğu yaptıklarını da belirten Elif Nazlı Polat, bir bebeğin ana karnında ki ilk evresinden, bebeğin doğumuna ve doğum sonrası anne de oluşacak bir takım değişikliklere hazırlamaya konusunda destek verdiklerini belirterek, “ Gebelik, doğum anı ve doğum sonrası süreç annenin tek başına atlatamadığı bir süreçtir. Bu nedenle aileye destek vermenin önemi çok büyüktür.  Doğum koçu; doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasında tüm aileyi ve tabi ki doğacak bebeği desteklemek amaçlı yetiştirir. Bu süreçte tüm aileye bilgisel, fiziksel, psikolojik ve duygusal olarak onların istekleri doğrultusunda hizmet veriyoruz” dedi.

ELİFN NAZLI POLAT KİMDİR?

13 Ekim 1999 tarihinde Gemlik de doğdum. İlk ve orta öğretimimi Petkim ortaokulunda, lise eğitimimi şuan İl milli eğitim müdür yardımcılığı görevi yapan Sadık Akar’ın müdürlüğünü yaptığı Körfez’in en başarılı okullarından biri olan Körfez Atatürk Anadolu lisesinde tamamladım. 2017 yılında Nevzat Tarhan’ın kurucu rektörü olan bünyesinde;  Sinan Canan, Deniz Ülke Arıboğan, Sevil Atasoy gibi alanlarında başarılı akademisyenlerin bulunduğu Üsküdar üniversitesi sağlık bilimleri fakültesinde bölüm başkanlığını Gölcük Belediyesi Eski Başkanı ve Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü DOÇ. DR. İsmail Barış’ın yaptığı sosyal hizmet bölümünden 2021 haziran ayında mezun oldum.  Mesleğimin bir parçası olan aile üzerine çalışmalar yapmak üzere üsküdar üniversitesi Aile danışmanlığı eğitimi ile bilgilerimi taçlandırdım.  Lisans hayatım boyunca  NPBEYİN HASTANESİ, Kocaeli il göç idaresi, derince eğitim ve araştırma hastanesi, çocuk kulüpleri, rehabilitasyon merkezlerinde aktif bir staj süreci ile gönüllü çalışma tecrübelerimle bağımlılık danışmanlığı, en kıymetlilerimiz çocuklarımızın mental gelişimi için oyun terapisi, masal terapisi, Psikodrama ve Grup Terapisi eğitimi ve hamilelik gibi zorlu bir süreci profesyonel bir destek ile yürütmek ve tamamlamak isteyen anne adayları için doğum koçluğu eğitimlerini tamamladım. Körfezin incisi Kocaeli de aile danışmanlığı, doğum koçluğu, çocuk – yetişkin – ebeveyn atölyeleri, saatlik bakım hizmetleri ile bilgilerimi bütünleştirip Elif Nazlı Polat Aile Danışmanlığı ve Doğum Koçluğu Merkezini eylül 2021 yılında hayata geçirdim. Mesleğim ile ilgili ömür boyu öğrenme eğitim mottosu ile kendimi geliştirmeye, eğitimlere katılmaya devam etmekteyim. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.