BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Hizmet-İş Sendikası, Temsilciler Kurulu toplandı

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Şube yönetim, denetim, disiplin kurulu ve Kocaeli şubesine bağlı belediyelerdeki işyeri sendika temsilcilerinin katıldığı temsilciler kurulu toplantısının ikincisi gerçekleştirdi.  

21 Eylul 2021 16:56
Hizmet-İş Sendikası, Temsilciler Kurulu toplandı

Açılış konuşmasını gerçekleştiren şube başkanı İdris Ersoy; “Kocaeli’nin dört bir tarafından gelen, yetkili olduğumuz işyerlerinin sorun, sıkıntı ve çözümlerini, çalışma hayatı ile ilgili gelişmeleri değerlendireceğimiz bu toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. 2 senedir devam eden pandemi kısıtlamalarından sonra ikinci kez bir araya geliyoruz.

Bu şehrin insanlarına gece, gündüz, salgın ve Afad demeden hizmet ediyorsunuz. Bu kutsal vazifeyi yapan üyelerimiz her türlü hak ve menfaatlerini korumak bizlerin  birinci vazifesi. Bu anlamda işyerlerinde toplu iş sözleşmesi ve kanuna aykırı uygulamalar, iş sağlığı ve güvenliği aykırı çalışmalar varsa bunların tespit ve çözümlerini hep beraber yapacağız.

Bunun için bu toplantıları yapıyoruz. Son dönemde bu anlamda bazı işyerlerinde oluşan sorunları çözümü ile ilgili görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Ancak çalışma hayatını ve toplu iş sözleşmesi doğru yorumlamayan bazı işveren temsilcileri ikna etmek sorunların çözümünde geç kalınmasına sebep olunmakta. Her şeye rağmen yapacağımız bu çalışmalara üyelerimizin sorunlarını asgari seviyeye düşürerek aynı zamanda iş barışının da oluşmasına katkı sağlayacağız. Son günlerde özellikle İzmit Belediyesinde çalışan az sayıda üyelerimiz baskı ve mobbing’in arttığını görüyoruz. Sosyal medyada paylaşımlarının didik didik edildiği sistematik bir şekilde AK Parti döneminde işe alınanların  işten atılmalarına şahit oluyoruz.  

İşten atılanların yerine siyasi yatırım amaçlı koordinatör, amir vs iş alımlarını gözlemliyoruz. Gariban işçiler işten atılırken, yeni işe alımlarla İzmit Belediyesi koordinatör ve amir cennetine dönüştürdüler.  Bir kez daha İzmit Belediyesi yönetimine elinizi gariban işçinin üzerinden çekin, kimsenin ekmeği ile oynamayın diyoruz”dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.