BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Körfez’de yaşanan insanlık dramını kim görecek?

Körfez’de bir insanlık dramı yaşanıyor.  

21 Eylul 2021 18:30
Körfez’de yaşanan insanlık dramını kim görecek?

Ülkesinde uygulanan Çin zulümden kaçarak, bir çocuğu ile birlikte Türkiye’ye gelen ve burada da Körfez’e yerleşen Mukhabbat(37) yaşında ki Uygur Türk’ü kadın; burada Azerbaycan’dan gelerek Körfez’e yerleşen Ali Ekber Gurbanov ile hayatını birleştirdi. Gerçekleştirilen bu evlilik neticesinde şu anda 10 aylık olan, kulağının biri bulunmayan Hamza isimli çocukları dünyaya geldi. Alikahya Doğum Hastanesi’nde gerçekleştirilen doğum sonrası; Uygur Türk’ü kadına, sosyal güvencesi olmadığı için hastane tarafından 22 bin liralık fatura çıkarıldı.  Maddi durumları yerinde olmayan kadın, bu fatura bedelini ödeyemedi. Bu yaşanan sıkıntının üzerine bir de eşi Corona oldu. Hastaneye yatırıldı. Hastaneye yatırılan kadının kocasına ise 15 bin lira borç çıkarıldı. Hastaneye borcunu ödeyemeyen Azerbaycan Türkü olan Ali Ekber Gurbanov, tam iyileşmeden hastaneden taburcu edildi.

HER GEÇEN GÜN ERİYOR

Yaklaşık 6 aydır ikamet etmiş oldukları İlimtepe’de ki evlerinde yatağa mahkûm bir şekilde yaşayan talihsiz adam; her geçen gün eriyor. Sosyal güvencesi olmadığı için hastaneye gidemiyor. Yatağa mahkûm bir şekilde hayatını sürdüren talihsiz adamın vücudunda yaralar oluştu; yürüme kabiliyetini ise her geçen gün kaybediyor. Komşularının yardımı ile geçimlerini sürdüren talihsiz aile; devletin kendilerine uzatacağı eli bekliyor.

‘BİZE YARDIM EDİN’

‘Bize yardım edin’  diye feryat eden genç kadın Mukhabbat Gurbanov, ‘ Eşim hasta yatıyor. Her geçen gün gözümün önünde eriyip gidiyor. İki çocukla kaldık. Hastanelere borcumuz bulunmaktadır. Tedavi alamıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bize yardım etsin. Hayırsever insanlardan da yardım bekliyoruz. 10 aylık çocuğum özürlü doğdu. Mağdur ve perişan durumdayız. Eşimin acilen bir hastaneye yatırılması ve tedavi edilmesi gerekir’ dediler.

SURİYELİLERE VAR, TÜRKLERE YOK

Mağdur ailenin durumundan haberdar olan duyarlı vatandaşlar ise, ‘Nasıl bir günde yaşıyoruz. Suriyeli vatandaşlara her imkân sağlanıyor; Türk soydaşlarımızın bir tedavisi dahi yapılmıyor. Öyle bir durama gelindi ki; sokakta bulunan bir canlıyı tedavi etmek için gayret gösteren ilgili kurumlar; ne hikmetse insan olan ve üstelikte soydaşımız olan Uygur Türkü bu kadına ve Azerbaycanlı eşine yardım etmiyor. Bu durum sözün bittiği andır. Yazık.” dediler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.