BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Şakoğlu’nu Hitler’in propaganda bakanına benzetti!

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, İzmit Belediyesi basın danışmanı Cem Şakoğlu’nun basına yansıyan açıklamalarına cevap verdi. Ersoy, Şakoğlu için donuk surat ifadesi, monşer görünümü ile Hitler’in propaganda bakanı Goebbels’den rol çalma cabası içinde dedi.   

22 Eylul 2021 19:31
Şakoğlu’nu Hitler’in propaganda bakanına benzetti!

Açıklamalarını sürdüren Başkan Ersoy “Şakoğlu İzmit Belediyesi yönetimine geldiğiniz günden bu güne işçilerin ekmeği ile oynayarak, sizin döneminizde işe girmeyen neredeyse herkesi AK Parti militanı olarak gördünüz. Yetmedi işçileri dövdünüz, sürdünüz ve mobbinglerle sendikal tercihlerine müdahale ettiniz. Ancak ne var ki herkesimle kavgalı yönetiminizi ve monşer görümünüz ile Hitler’in propaganda bakanı Goebbels rolüne bürünüp yaptığınız savunmanızı kimse ciddiye almıyor.  

Şakoğlu, İzmit Belediyesi’nin neredeyse her ay konu olduğu işten atılmalara ve kamuoyunun da eleştirdiği bazı hizmetlerle ilgili yaptığımız açıklama için siyaset yaptığımızdan dem vurmuş. Sayın Şakoğlu Hizmet-İş Sendikası 10 bin üyesi ile bu şehrin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Bizim işçimizi ve halkımızı ilgilendiren her konuda fikir belirtip eleştiri yapmamız en doğal hakkımızdır.  

Bu açıklamaları yaparken de senden icazet alacak değiliz. Sen asıl siyaset yapan STK görmek istiyorsan yandaş ve ideolojik kardeşlik yaptığınız ve gelir gelmez baskıyla  örgütlediğiniz STK‘larınıza bak. 28 Şubat postmodern darbe girişiminde işveren örgütleri ile birlikte cumhuriyet tarihinde işçi ve memura en yüksek zam veren hükümeti devirmek için beşli çeteler oluşturarak seçilmiş hükümeti alaşağı edenlere de niçin siyaset yaptınız diye sorun. 

Ancak sizde bu ideolojik hastalık ve yandaşlık varken böyle bir şey beklemek zor. Bir diğer konuda 2009 yılında aslen Bekirpaşa Belde Belediyesinde olan sendikamızın alacağının, 5 beldenin birleşmesi ile İzmit Belediyesine geçen ve 15 yıldır ödenmeyen 72 bin TL’nin mahkeme kararı ile 490 bin TL olarak ödenmesi meselesi. Öncelikle Şakoğluna hukuk devletinde yaşadığımızı hatırlatmak isterim, bizim keyfi olarak hiç bir kurumdan zorla veya faizle para almamız söz konusu değil. 

Ancak sendikaların variyetini sürdürmesi açısından işverenin işçilerden keserek yasal olarak sendikanın hesabına yatırması gereken aidatlar yatırılmıyorsa hukuk yoluna baş vurmak bir kurumun en doğal hakkıdır. Sayın Başkanınız iş hukuku avukatı olduğu ve takip edip  kazandığı davalardan aldığı ücret ile bu konuyu çok iyi bilmekteyken algılar ve boş açıklamalarla bir yere varamazsınız. 

Aslında bu açıklamalarla 2 buçuk yıldır işçinin bordrosundan kestiğiniz ve yasal olarak kesildiği ay hesaplara yatırmanız gereken ancak yatırmadığınız  ve mahkeme hesaplamaları sonucu 2 milyona yakın Çıkacak aidat alacağımızı kamuoyunun duymasından korktuğunuz için ön alma peşindesiniz. 

Sayın Şakoğlu, buradan sendikayı suçlayıp, İzmit Belediyesinde kamu zararı oluşturacağınıza zamanında kesilen aidatları kullanmayıp yatırsaydınız. Faiz çıkıyor diye suçunuzu sendikalara yıkamazsınız. Buradan kamuoyu algı oluşturamazsınız. Madem faiz almamamız gerektiğini ima ediyorsunuz o zaman buradan İzmit Belediyesine bir teklifimiz var; hodri meydan siz de emlak vergilerini ödeyememiş vatandaşlarımızın  faizlerini silin, maden siline biliyorsa,  biz de aynı sizin gibi sadece ana parayı alalım.”dedi.                              

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.