BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Üniversiteli gencinin barınamadığı düzende kimse halkın vergisiyle saraylarda barınmayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl gençlik Kolları Başkanı Av. Salih Zeki Karakadılar, günlerdir devam üniversite öğrencilerinin yurt ve barınma şartları nöbetine ilişkin bir açıklama yayınladı. 

23 Eylul 2021 13:29
Üniversiteli gencinin barınamadığı düzende kimse halkın vergisiyle saraylarda barınmayacak

CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Üniversite Komisyonu’nun günlerdir konuyla ilgili mağdur olan öğrencilerle ilgili çalışmalarını sürdüğünü ifade eden Başkan Karakadılar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Geçtiğimiz yıl 75 bin 400 öğrenciye ev sahipliği yapan Kocaeli Üniversitesi’nde bu yıl yeni arkadaşlarımız aramıza katıldı. Buhrana dönüşen bu ekonomik krizde canıyla cüzdanı arasında sıkışan vatandaşın, çocuklarını okutması da zorlaştı. Birileri çıkıp her şeyi toz pembe lanse etmeye çalışırken, ailesi asgari ücretle çalışmasına rağmen KYK yurdu çıkmayan, havalandırmasız, yaşam alanı yok denilecek kadar az olan kutudan bozma odalarda fahiş fiyatlarla kalmaya mahkum edilen gençlerimiz bu gidişata razı gelmedi. Türkiye genelinde barınma hakları için nöbet tutmaya başladı. Günlerdir üniversitedeki arkadaşlarımızla mağdur edilen öğrencileri tespit etmeye ve destek olmaya çalışıyoruz. 

ÖĞRENCİ BARINAMAZSA

Önce ellerimizden özgürlüklerimizi sonra hobilerimizi, eğlencemizi, sosyal hayatımızı aldılar. Bugün ise temel ihtiyaçlarımıza erişmek bile lüks oldu. Ülkenin bütün kaynakları AKP, Erdoğan ve çevresine akarken bize kalan açlık, yoksulluk ve yurtsuzluk oldu.  Üniversitelerde yüz yüze eğitim başladı ama öğrenciler kalacak yer bulamıyor, artan ev kiraları ve yurt ücretleri nedeniyle barınamıyoruz diyen öğrenciler sokaklarda barınmak için çözüm yolları arıyor. Bu öğrencilere sosyal medyadan destek olunsa da bu işin sorumlularını göreve davet ediyoruz. Öğrencilerin sorunlarına çözüm olarak fahiş ev kiralarının denetlenmesini, yurt ücretlerinin daha makul seviyelere çekilmesini, barınacak yer bulana kadar mağdur arkadaşlara destek olunmasını tüm kamuoyundan talep ediyoruz. Ülkenin üniversiteli gencinin barınamadığı düzende kimse halkın vergisiyle saraylarda barınmayacak.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.