BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Hürriyet, Çınar Halk Market’i CHP’nin kurmaylarıyla açtı

Yerel üreticiyi, kooperatifleri üretime teşvik etmek, vatandaşın ise doğal ürünlere uygun fiyata ulaşmasını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği İzmit Belediyesi Çınar Halk Market’in açılışını başkan Hürriyet, CHP’nin önde gelen isimleriyle birlikte yaptı  

27 Eylul 2021 03:58
Hürriyet, Çınar Halk Market’i CHP’nin kurmaylarıyla açtı

İzmit Belediyesinin üretici ile vatandaş arasında aracısız ürün tedariği konusunda köprü olduğu Çınar Halk Market hizmete girdi. Sosyal belediyecilik anlayışıyla halkın sağlıklı ürünleri uygun koşullarda almasını ve üreticilerin de ürünlerini doğrudan halka ulaştırmasını sağlayan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’i açılışta CHP’nin genel merkez düzeyinde önde gelen isimleri yalnız bırakmadı. Yaklaşık 200 çeşit doğal ürünün, çoğunluğu kadınların olmak üzere 20’nin üzerinde kooperatif üzerinden tedarik edildiği Çınar Halk Market, coşkuyla açıldı.

AÇILIŞA GENİŞ KADRO KATILDILAR

Çınar Halk Market’in açılışına; TBMM CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Esnaf ve Sanatkarlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Parti Meclisi Üyesi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, Gelecek Partisi İzmit İlçe Başkanı Ömer Uçar, HDP İzmit İlçe Başkanı Ebru Öcal, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Kocaeli Kahveciler Odası Başkanı Erdoğan Göçer, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Murat Kürekçi, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özgür Yılmaz, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İKM Başkanı Murat Öztürk, İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Kızıl, Tokatlılar Derneği Başkanı Turan Şahin, belediye meclis üyeleri, üst düzey yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. 

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ HATIRLATTIK

Halkın yararına bir açılışı daha gerçekleştirmenin gururunu yaşayan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “İnsanlara yeniden sosyal belediyeciliği hatırlattığımız için mutlu ve gururluyuz. 31 Mart’ta göreve geldiğimizde çok iyi biliyorduk ki halktan yana yeni bir düzen inşa etmemiz gerekiyordu. Bu anlayışla peş peşe çalışmalarımızı ve projelerimizi hayata geçirdik. Kardeş Eller ile binlerce aileyi sosyal olarak destekledik. Anne taksi ile durumu olmayan ailelerimizi, annelerimizi evlerine ulaştırdık. Nikah salonlarımızı insanlarımız rahat rahat yuva kurabilsin diye sembolik olarak 1 TL yaptık. Anne Eli projesiyle üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek hizmeti vermeye devam ediyoruz. 
Çınar Kadın Kooperatifi’mizle kadınların istihdamına olabildiğince destek verdik. Karaabdülbaki Üretici Pazarı’mızla yerel üretici ve kooperatiflerimize destek vermeye devam ediyoruz. Tüm tarım arazilerimizi ekime açtık ve birçok verimli tarım ürünleriyle ilgili projeler gerçekleştiriyoruz. 

HEM ÜRETİCİYİ, HEM VATANDAŞI

Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Çınar Çocuk Evi’ni İzmit’e kazandırdık. Sayın Meral Akşener’in katılımıyla Kadın Girişimciler Merkezi’mizi açtık. ‘Onlar unutsa biz unutmayız’ diyerek Kocaeli’de ilk defa Alzheimer Yaşam Evi’mizi hayata geçirdik. Gıda Bankası, Dost Eller Mağazası ve daha birçok çalışmayı bu kentte hayata geçirdik. Bugün de Çınar Halk Market’i açıyoruz. Yerel üreticiyi ve kooperatifleri teşvik ederken vatandaşı da ekonomik ve doğal ürünle aracısız olarak buluşacak. Yerel üreticinin de kendi ürettiği ürünü yok pahasına değil, gerçek değerine satması sağlanacak bu marketle birlikte. Niyetimiz İzmit esnafı ile rekabet etmek asla değil. Biz bu marketler sayesinde kooperatifçiliğin gelişmesi için elimizi taşın altına koyuyoruz. 

BİRİLERİNE DEĞİL, 365 BİN KİŞİYE

Kooperatiflerimizin ürünlerini diğer illerde de satabilmesini istiyoruz. Ankara’da, İzmir’de, Aydın’da Kocaeli’nin kooperatifleri güçlensin istiyoruz. Marketimizde 200 farklı ürün bulunuyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla birilerinin çıkarı için değil, kentimizde yaşayan 365 bin kişi için çalışmaya devam ediyoruz. İzmit’in sorunlarına ve İzmitlinin ihtiyaçlarına eşitlik, dayanışma ve üretim vizyonuyla çözümler üretiyoruz. Çünkü sosyal belediyecilik lütuf değil, bizim asli görevimizdir. Bizim çabamız kamu kaynaklarını halkın yararına kullanmak, israfı ortadan kaldırmaktır. Çabamız kimseyi ötekileştirmeden, ayrımcılık yapmadan her kesime eşit hizmet götürmektir. Bu çaba ve gaye doğrultusunda insan yaşamının her alanında halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Sosyal belediyeciliğimizi taçlandırdığımız Çınar Halk Market’in açılışı hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

KOCAELİ’DE ÖRNEK HÜRRİYET’TİR

Genel başkan yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye’nin sanayi başkenti, emek başkenti Kocaeli’de olmaktan onur duyuyorum. Türkiye’nin ranta teslim olduğu, insanların çalışmadan kazandığı, birilerinin 3-5 maaş alırken kimilerinin eve ekmek götüremediği bir dönemi hep beraber yaşıyoruz. Bu amaçla bu marketin amaçladığı şey çok değerlidir. Bu market açılırken Kocaeli’deki kadınlarımızı, çaresiz kalıp evine ekmek götüremeyecek insanlarımızı yönlendirecek. Bundan sonra kadınlarımız, tarımda köylerdeki insanlarımız üretimler yaparak geçimlerini sağlayacak. Türkiye’nin her yerinde İzmir’den İstanbul’a, Hatay’dan Eskişehir’e kadar kooperatifçiliği teşvik ediyor, üretilen ürünlerin satışına belediyelerimiz destek veriyor. Belediyecilik sadece yol yapmak, çöp toplamak değildir. Dünyada sosyal belediyecilik anlayışı var. Türkiye’de uygulayıcısı CHP’li belediyeler, Kocaeli’de uygulayıcısı ise İzmit Belediye Başkanı’mız Fatma Kaplan Hürriyet’tir. Dilerim ki önümüzdeki yıllarda geldiğimiz bu markette İzmitlilerin ürettiği tarhanayı, zeytini hep birlikte alıp yiyelim. Başkanımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

İZMİT’İ TÜRKİYE’YE ÖRNEK VERİYORUZ

Grup başkan vekili Özgür Özel ise “Geçtiğimiz günlerde burada Millet İttifak’ının iki sayın genel başkanı iki önemli açılış yaptı. Hemen ardından böyle bir açılışta birlikte olduğumuz için,  grubumuzda milletvekilliği görevini birlikte yaptığımız çok kıymetli kardeşim Fatma Kaplan Hürriyet’in bu davetine, sayın genel başkan yardımcımız Veli Ağbaba ve grup yönetim kurulu üyemiz Burhanettin Bulut ile birlikte geldik. Gruptaki tüm arkadaşlarımızın ve genel başkanımızın selamlarını getirdik. Kabul buyurunuz. Grup başkan vekili olarak başladığımda Kocaeli’de 3 değerli milletvekili vardı. O isimlerden Haydar Akar bugün meclis başkan vekili, bir diğeri partimizin, cumhuriyetin 100.yılında iktidara yürüme stratejilerinin oluşturulduğu en üst karar organı parti meclisinde Tahsin Tarhan, bir diğeri İzmit Belediyesi gibi bir belediyeyi çok zor şartlarda gelip kazanan, CHP’li kadın siyasetçilerin rol modeli, ‘Türkiye’yi nasıl yöneteceksiniz?’ diyenlere göğsümüzü gere gere ‘İzmit’i nasıl yönetiyorsak Türkiye’yi öyle yöneteceğiz’ dedirten Fatma Kaplan Hürriyet. Yarınlarda, cumhuriyetin 2.yüzyılında çok daha önemli görevlerde bulunacaklar. Kocaeli’ye, Türkiye’ye hizmet edecekler. Şimdiden onların yolu açık olsun” dedi.

GURUR DUYUYOR, TAKDİR EDİYORUZ

Seçimden önce verilen sözlerin tutulduğu projeleri gururla açtıklarına değinen Özgür Özel, “Bugün buraya göğsümüzü kabararak seçimden önce ne söz verdiysek onları birer birer yerine getiren belediye başkanlarımızın önemli eserlerinden birine tanıklık etmeye geldik. Sayın genel başkanımız bir kreş açtı. Kreşler; aynı zamanda o çocukların annelerini sosyal hayatın içinde tutan, çalışma hayatının içinde tutan ve kadına hak ettiği yeri veren mekanlar. Geçen hafta Millet İttifakı’nın değerli genel başkanlarından bir diğeri Meral Akşener, Kadın Girişimciler ile ilgili çok önemli bir eseri açmak için buraya geldiler. Bizde bir yandan kooperatiflere destek veren, bir yandan güvenli ürünleri uygun fiyata vatandaşın ulaşabilmesini sağlayan örnek bir projenin açılışını yapmaya geldik. Gerçekten gurur duyuyoruz, takdir ediyoruz, tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

KENTİN EVLATLARINDAN ALIN

Son olarak İzmitlilere seslenen ve küçük esnafı korumalarını isteyen Özel, “Kocaeli gibi, İzmit gibi etkin yerel basını olan bir yerde İzmitlilere seslenmek istiyorum; Bugün en güçlük çeken sosyal katman, küçük esnaftır. 20 yıl önce AVM’leri şehrin dışına çıkarmayı vaat ediyordu. Sözlerini tutmadılar. Aksine 3 harfliler denen, her köşe başını tutan, esnafımızın canını okuyan bir takım şubeleriyle her yanı sardılar. Bunların sahipleri çok uluslu. Bunların vergileri sahipleri yerli de olsa, yabancı da olsa İzmit’e yatmıyor. Bu şehre yatmıyor, yatırım olarak İzmit’e gelmiyor. İzmitlilere sesleniyorum. Lütfen küçük esnafınıza sahip çıkın, alışverişi İzmit’in evlatlarından yapın. Vergiyi İzmit’te bırakın, yatırımı İzmit’e alın. Bu üç harflilerden, büyük sermayeden İzmit’i korumaya özellikle davet ediyorum. Ayrıca Halk Market, sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerinden bir tanesidir. Buradan aldığınız her ürün kadın emeğine destek verdiğini, kadın kooperatiflerini desteklediğinizi, düşük gelir seviyesindeki bir vatandaşımıza katkı verdiğinizi unutmayın” sözlerini kaydetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393