BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit Belediyesi hala İŞKUR’dan yanıt bekliyor

Toplum Yararına Programlar (TYP) üzerinden istihdam oluşturmak ve geliri düşük vatandaşları desteklemek isteyen İzmit Belediyesi’nin İŞKUR’a yaptığı başvurulara hala yanıt verilmedi 

01 Ekim 2021 20:30
İzmit Belediyesi hala İŞKUR’dan yanıt bekliyor

Belediye bünyesinde liyakate dayalı işçi alımları yapan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, geliri düşük vatandaşları desteklemek için hayata geçirilen Toplum Yararına Programlar’dan (TYP) yararlanarak istihdam oluşturmak için İŞKUR’a yine başvuru yaptı. Her gün onlarca kişinin iş bulma umuduyla başvuru yaptığı İzmit Belediyesi’nin TYP’den yararlanarak vatandaşın işsizlik sorununu bir nebze de olsa azalmak ve halka katkı sağlamak için attığı adımlara karşılık yine gelmedi.

DEFALARCA BAŞVURU YAPILDI

Liyakat ve istihdama önem veren başkan Hürriyet, geliri düşük vatandaşları desteklemek için hayata geçirilen Toplum Yararına Programlar’dan (TYP) yararlanabilmek adına İŞKUR’a defalarca başvuruda bulundu. 2019, 2020 ve 2021 yıllarında birçok kez başvuruda bulunulmasına rağmen olumlu yanıt vermeyen İŞKUR, işsizlerin çalışma alışkanlığından uzaklaşmaması ve geçici gelir elde etmesi için uygulanan TYP’den İzmit Belediyesini hala yararlandırmadı. 

İŞKUR, KAYITSIZ KALIYOR

TYP’den yararlanma taleplerine İŞKUR’dan farklı gerekçelerle olumsuz cevaplar alan başkan Hürriyet, geçtiğimiz günlerde yine başvuru yaptı. İşsizliğe çözüm üretmek ve iş arayanlarla işverenler arasında köprü kurmak için faaliyet gösteren İŞKUR, son TYP başvurusuna da kayıtsız kaldı. İzmit Belediyesi alternatif olarak halkın iş arayışına destek olmak için belediye bünyesinde İstihdam Birimi kurdu. Fiziki olarak hazırlık çalışmaları süren İstihdam Birimi’nde vatandaşa özgeçmiş hazırlama, mülakat süreçleri gibi başlıklarda bilgilendirmeler yapılacak.  

İŞKUR TYP NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.