banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Döngüsel Şehirler Deklarasyonu'na Türkiye'den ilk imzayı Hürriyet attı

Sürdürülebilir kalkınma ve çevre çalışmalarıyla Avrupa’daki birçok platformda örnek gösterilen İzmit Belediyesi, Avrupa Döngüsel Şehirler Deklarasyonu’nun Türkiye’deki ilk imzacısı oldu 

03 Ekim 2021 16:18
Döngüsel Şehirler Deklarasyonu'na Türkiye'den ilk imzayı Hürriyet attı

Sürdürülebilir kalkınmada dünyanın en büyük yerel yönetimler ağı olan ICLEI tarafından çalışmaları daha önce uluslararası arenada duyurulan İzmit Belediyesi, Avrupa’da ses getirmeye devam ediyor. Strateji Geliştirme Müdürlüğü AR-GE ve Proje Geliştirme Birimi tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda İzmit Belediyesi, şimdi de Avrupa Döngüsel Şehirler Deklarasyonu’nda yer alan Türkiye’deki ilk belediye oldu. Deklarasyonun kabul gören 59. üyesi olan İzmit Belediyesi, geri dönüşüm ve sürdürülebilir çalışmalarıyla Avrupa’ya örnek oldu.

ÇINAR ATIK DA YER ALDI

Avrupa Döngüsel Şehirler Deklarasyonu tarafından, İzmit Belediyesine https://circularcitiesdeclaration.eu/cities/izmit internet adresinde profil sayfası oluşturularak İzmit ile ilgili genel bilgilere yer verildi. İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün geri dönüşüm konusundaki örnek uygulaması Çınar Atık da internet sitesi de oluşturulan profil sayfasına eklendi.

HÜRRİYET İMZALADI

İzmit Belediyesi, Avrupa Döngüsel Şehirler Deklarasyonu’nun Türkiye’deki ilk imzacısı olarak döngüsel ekonominin uzun vadeli siyasi, toplumsal, çevresel ve finansal faydalarını arttırmayı amaçlayan grubun bir parçası oldu. İzmit Belediyesi, bu hedef doğrultusunda destekleyici bir siyasi çerçevenin geliştirilmesine katkıda bulunan güçlü şehirler arasında yerini aldı. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet de İzmit Belediyesi’nin Avrupa Döngüsel Şehirler Deklarasyonu’na üyeliğini resmileştiren belgeyi imzaladı. 

LİDERLİK ÖRNEĞİ

İzmit Belediyesi, kendi adına oluşturulan profille birlikte faaliyetlerini ve çalışmalarını küresel çapta sergileyebileceği bir platforma dahil oldu. Hayata geçirdiği hızlı ve etkili uygulamaları ile diğer şehirleri benzer çalışmalara teşvik eden İzmit Belediyesi; üretken, yaşanabilir ve dirençli bir Avrupa için uluslararası düzeyde liderlik ve bağlılık örneği sergiliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.