BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Hürriyet’ten İSU’ya çağrı: Vatandaşımıza tek tek anlatacağız

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Fethiye Caddesi projesi ile ilgili İSU’ya çağrı yaptı. Hürriyet,” Bir an önce Fethiye Caddesi projesinin başlaması için sorumlulukların yerine getirilmesi ve verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.  

05 Ekim 2021 06:52
Hürriyet’ten İSU’ya çağrı: Vatandaşımıza tek tek anlatacağız

Fethiye Caddesi projesi için hazır olduklarını ve İSU’dan hala cevap beklediklerini belirten İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Fethiye Caddesi Projesi, uzun zamandır üzerinde çalıştığımız, alt yapı ve üstyapı ihalesini gerçekleştirdiğimiz bir proje. Süreç içerisinde alt yapı da söz konusu ve alt yapı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSU’ya bağlıdır. Biz İSU ile görüşmeler gerçekleştirdik ve ortak bir protokol yapalım dedik. Sonuçta alt yapıyı biz de yapsak en nihayetinden İSU’nun hatlarına müdahale edeceğiz. 

SÜRECİN BAŞINDA GÖRÜŞMELER OLUMLUYDU

İSU’nun içme suyu, kanalizayon hatları ve yağmur suyu hatlarına müdahale edeceğiz. Orada yapacağımız tüm çalışmaları İSU’nun kontrol etmesi gerekecek. Sürecin başında yaptığımız görüşmeler gayet olumluydu. Biz geçen mecliste yazı yazdık. İSU ile protokol yapmak üzerine başkanlık makamına meclis tarafından yetki verildi. Bu protokolde Ali Sağlık tarafından bize gönderilen yazılar var. “Talep etmeniz halinde altyapı kontrolünün tarafımızca sağlanabileceğinin bilinmesini isteriz” yazıldığı halde şuanda geldiğimiz noktada bu protokolü bir türlü gerçekleştiremiyoruz. Birden bire iş yokuşa sürülmeye başlandı. Birden bire imza yetkisi verilmeyeceği söylendi. 

İŞİ YOKUŞA SÜRÜYORLAR

İmza yetkisi verilmeden biz o hatların doğru yapılıp yapılmadığını bilemeyiz. Bu onların hatları sonuçta. Sizin projenizi uygulayalım dedik. Projeyi verdiler ama projeye dahi imza atmıyorlar. Şuanda İSU ile ne yazık ki daha efektif bir çalışma yapmamız gerekirken, yokuşa sürülüyor. Bunun tabi ki siyasi nedenlerini biliyoruz. Zaten kamuoyu da biliyor bunları. Biz buradan İSU’ya çağrı yapıyoruz. Fethiye Caddesi Projesinin bir an önce başlaması için protokolü düzenlemek üzere ortak çalışma yürütmeliyiz.  Bu protokolün neler içermesi gerektiğini 16 Ağustos 2021’de yazı ile bildirmişiz ve kurumlarını temsilen bir kişi görevlendirmelerini rica etmişiz. 

BAŞARISIZ KILMA ÇABASI

28 Eylül’de tekrar bir yazı yazarak ihalenin gerçekleştiğini hatırlattık. O günden bugüne ne yazık ki ne bu komisyonda yeterince özen gösterdiler ne de protokolün oluşturulmasıyla ilgili gerekli çabayı gösterdiler. Nedenini hukuken anlamlandıramıyoruz ama siyaseten anlamlandırıyoruz. Yine işi yokuşa sürme, bizi dara düşürme ve başarısız kılmakla ilgili çabalar diye düşünüyoruz. Bir an önce İSU’nun bu protokolü yapmakla ilgili irade göstermesini bekliyoruz. Aksi halde altyapı konusuna girmemiz çok zorlaşacak. Sonuçta İSU’nun yetki alanı ve kontrol görevlisinin olması gerekiyor. 

1-2 GÜN İÇERİSİNDE ÜSTYAPIYA BAŞLIYORUZ

Sonuçta onların planlarını uygulayacağız ve imzalı bir şekilde bu planları bize göndermeleri gerekiyor. Göndermedikleri takdirde biz üstyapıya başlayacağız. Altyapının neden yapılamadığı ile ilgili ilerde sıkıntı çıkması halinde neden İSU’nun sorumluluk almadığını da biz vatandaşımıza tek tek gerekirse billboardları donatarak anlatacağız.  İsu’ya çağrı yağıyorum: Bir an önce Fethiye Caddesi projesinin başlaması için sorumluluklarını yerine getirmesini ve verdikleri sözlerin tutulmasını istiyorum. Makul süre içinde cevap alamazsak üstyapı çalışmalarına başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.