BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Bu ilçede basit bir röntgen çektirmek 300 TL, bilin isteriz

CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman, AK Parti Başiskele Belediye Meclis Başkan vekili Numan Tonka’ya seslendi ve bu ilçede basit bir röntgen çektirmek 300 TL, bilin isteriz dedi. Neden mi? İşte ayrıntılar. 

08 Ekim 2021 18:31
Bu ilçede basit bir röntgen çektirmek 300 TL, bilin isteriz

CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman’ın yazılı açıklamasının içeriği şöyle:

8 Ekim günü bütçe gündemiyle toplanan Başiskele Belediye Meclisi’nde bütçe görüşüldü. 
Meclis toplantısında CHPli meclis üyesi Emine Özkar bütçeye dair bir öneri sunarak, bütçede düşük gelir grubuna mensup Başiskeleliler için ilçede bulunan özel sağlık kuruluşlarından yararlanılması amacıyla tamamlayıcı sağlık sigortasına harcanacak bir gider kalemi oluşturulmasını teklif etti. 

Bu öneri başkan Özlü tarafından siyasi mesaj olarak yorumlanıp değerlendirmeye alınmazken AK Partili meclis başkan vekili Numan Tonka ise AK Parti iktidarının, sağlık hizmeti sorunlarını genel sağlık sigortası ile ortadan kaldırdığını iddia etti.

Bütçe görüşmeleri ve meclis toplantısına dair CHP Başiskele İlçe Başkanı Av. Anıl Acurman bir basın açıklaması yayınlayarak imkanların halk için değil müteahhitler için zorlandığını aktardı. Mecliste sundukları tekliften bahseden Acurman, bütçe için yaptıkları teklifin “siyasi mesaj” denilerek görmezden gelindiğini açıkladı:

“Belediyenin bütçe taslağı 7 Ekim günü akşam geç saatlerde meclis üyelerine whatsapp yoluyla gönderilmiştir. 110 bin nüfuslu bir ilçenin belediye yöneticileri adeta meclisi bir noter makamı olarak görmüşlerdir. Bütçeye sağlıklı katkılar veya eleştiriler sunma imkanlarımız sınırlanmıştır.

Oysa bütçe incelendiğinde komşularımızın temel sorunlarına dair çözümlerin çok sınırlı olduğu, yol-kaldırımla övünen bütçe yapıldığı gözlenmiştir. 

Bu ilçede halen bir röntgen çektirmek, tetkik hizmeti almak için dahi komşularımız ücret ödemekte, sağlık hizmetinden bedelsiz faydalanamamaktadır.

Bir devlet hastanesi bulunmayan ilçemizde özel sağlık kuruluşlarının varlığı ile övünülmekte ise bu hastanelerin tüm yurttaşlarımızın yararlanabileceği bir surete dönüştürülmesi adına meclise bir öneri sunduk. 

Düşük gelirli ailelerimizin bu sağlık kuruluşlarından faydalanabilmesi adına tamamlayıcı sağlık sigortalarının toplu halde belediyemiz tarafından karşılanması ve sosyal devletin en temel gereği olan bedelsiz sağlık hizmeti sunma görevinin bir ölçü olsun giderilmesini amaçladık.

Belediyemize ilçemiz adına utanç verici olan eksikliği biraz olsun giderme imkanı sunduk. 2022 yılı tahmini bütçesi 221 Milyon TL. olarak onaylanan belediyemiz için yaklaşık maliyeti 5 Milyon TL tutarında olacak bu hizmetin sağlanması oldukça kolay iken,

Sayın Özlü tarafından “siyasi mesajdır teşekkür ederiz, belediyenin böyle bir görevi yok” denilmiştir. Vatandaşımızın temel ihtiyaçlarının bir yerel yönetim tarafından nasıl giderilebileceğinin örnekleri her geçen gün CHPli belediyelerimizce verilmekte iken Başiskele ilçemizin imkanları vatandaşlarımız yararına zorlamadığını görmüş olduk. Henüz 5 gün öncesinde müteahhitler için acil ek bütçe oluşturan belediyemizin düşük gelirli komşularımızın sağlık hizmeti için teklifimizi -siyaset yapmak- şeklinde yorumlaması kabul edilemez. 

Bizleri daha da üzen ise meclis başkan vekilimiz sayın Numan Tonka’nın konuya dair yorumu olmuştur. Tamamlayıcı sağlık sigortası teklifini, genel sağlık sigortası ile karıştıran sayın meclis üyesi, iktidarın vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet alma imkanı getirdiğini iddia etmiştir

Kendisini birlikte ilçemizde bulunan özel hastaneleri ziyarete davet ediyor, birlikte vatandaşların sağlık hizmeti için ne ödediklerini keşfetmeye çağırıyoruz. Sayın Tonka ne yazık ki AKP idaresinin en temel hastalığına tutulmuş halkımızın gerçeklerine kör olmuşsunuz. Bu ilçede basit bir röntgen çektirmek 300 TL, bilin isteriz”.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.