BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Sağlık-Sen Genel Başkanı Kocaeli’de

Memur-Sen Genel Başkan Vekili, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ilimizdeki Sağlık Kurumlarını ve İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Pehlevan’ı ziyaret etti. 

09 Ekim 2021 13:31
Sağlık-Sen Genel Başkanı Kocaeli’de

İl Divan Toplantısı öncesi hastane, kurum ve kuruluşlarda sağlık çalışanlarını ziyaret eden Genel Başkan Durmuş’a, Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, Kocaeli Üniversite Şube Başkanı Mustafa Resul ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Sağlık-Sen heyeti ilk önce Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Burada başhekim Uzm. Dr. Sertan Acar ile de bir araya gelen heyet, görüş alışverişinde bulundu.

Daha sonra İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Pehlevan’ı ziyaret eden Genel Başkan Durmuş ve beraberindeki heyet, sahadaki izlenimler ile talep ve beklentileri paylaştı.

Başiskele Yeniköy Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda görevli sağlık çalışanlarını da ziyaret eden heyet, toplu sözleşme kazanımları hakkında bilgi verilirken, sağlık çalışanlarının talepleri dinledi.

KOCAELİ İL DİVAN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

The Ness Otelde gerçekleştirilen toplantıya Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, İl Başkanları, Şube Yönetim Kurulları, İlçe Temsilcileri ve İşyeri Temsilcilerinin katılımıyla İl Divan Toplantısı gerçekleştirdi.

Yıldırım: Sendikacılık Değerler Üzerinden Yapılır

Açılış konuşmasını yapan Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, her daim sağlık çalışanlarının yanında olduklarını belirterek, “Bizler sadece üyelerimizin özlük haklarının iyileştirilmesi adına sendikacılık yapmadık, bunu asla kabul etmedik. Sendikacılık değerler üzerine yapılır, kişisel hesaplar ve çıkarlar üstünden yapılmaz düsturu ile hareket ettik” diye konuştu.

Sağlık-Sen’in emek mücadelesini onurluca sürdürdüğünü söyleyen Yıldırım, “Sağlık-Sen emek, mücadele ve kazanım demektir. Sahada mücadele eden sağlık çalışanlarımızın her zaman yanındayız. Sahadan aldığımız talep ve sorunların çözümü için gece gündüz mücadele ediyoruz. 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecini geride bıraktık. Artık bize düşen bu kazanımları sahaya anlatmaktır. Bu şuurla sahada kazanımları anlatmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantıda 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında bilgi veren Genel Başkan Semih Durmuş, tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahını artırmak hedefiyle toplu sözleşme masasına oturduklarını dile getirerek, önemli kazanımlara imza attıklarını söyledi. Genel kazanımlara, sağlık hizmet kolundaki kazanımların eklenmesiyle sağlık çalışanların gelirinde ciddi oranda artış yaşanacağına dikkat çeken Durmuş, bundan sonra da sağlık çalışanlarının her açıdan refah düzeyini artırabilmek için çalışmalara aralıksız devam edeceklerini bildirdi.

“3600 Ek Gösterge Çalışması 2022 Yılında Neticelendirilecek”

3600 ek gösterge konusunda da değerlendirmelerde bulunan Durmuş, emekli maaşı ve emekli ikramiyesinde artış yaşanmasını sağlayacak 3600 ek göstergenin 2022 yılında yapılacak çalışma ile neticelendirileceğini dile getirdi. Memur-Sen olarak yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini hatırlatan Durmuş, konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktarıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Görüşmede, Cumhurbaşkanımıza bu konu ile ilgili bilgi verdik. Cumhurbaşkanımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza dönerek, Memur-Sen’in de içinde olacağı bir çalışma ile 3600 ek göstergenin 2022 yılı içerisinde tamamlanması ve kendilerine takdim edilmesi konusunda talimat verdi. Memur-Sen olarak, yapılacak çalışmada tüm gösterge rakamlarının kademeli olarak artırılmasının sağlanması için mücadele vereceğiz.”

3600 ek göstergenin tarihi nitelikli bir kazanım olduğunu belirten Durmuş, “Yıllardır mücadelesini verdiğimiz 3600 ek gösterge, 6. Dönem Toplu Sözleşme ile çözüme kavuşacak. Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in verdiği mücadele ile 3600 ek gösterge vaat olmaktan çıkacak” diye konuştu.

Kendilerine her zaman destek olan teşkilat mensuplarına teşekkür eden Durmuş, birlik ve beraberlik içerisinde daha nice kazanımlara imza atacaklarına yürekten inandığını dile getirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393