BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Yalaka değil, öğretmen olun!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taklidini yapan öğrenciler hakkında tutanak tutulmasıyla ilgili çok sert bir açıklama yayınladı. Yıldız, “Tutanak tutanların yalakalık değil öğretmenlik yapmasını temenni ediyorum” dedi. 

09 Ekim 2021 03:43
Yalaka değil, öğretmen olun!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın orman yangınlarından ve sellerden etkilenen bölgelere ziyareti esnasında yurttaşlara çay fırlatması tepkilere neden olmuştu. Okulların açılmasıyla birlikte birçok ildeki okullarda sınıf başkanı seçilen öğrencilerin sınıf arkadaşlarına çay dağıttığı görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. Kocaeli Başiskele’de bulunan Kocaeli Anadolu Lisesinde de sınıfta demlik poşet çay dağıtan öğrenciler ise idarenin ceza tehdidiyle karşıya kaldı. Okul idaresi tarafından ifadeleri alınan öğrencilere “Cumhurbaşkanını alaylı bir tavırla taklit ettikleri” gerekçesiyle uyarı tutanağı tutuldu.

ŞANBAZ YILDIZ’DAN ÇOK SERT AÇIKLAMA

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız söz konusu öğrencilere tutanak tutulmasıyla ilgili çok sert bir açıklama yayınladı. Şanbaz Yıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kentimiz Kocaeli geçtiğimiz günlerde yine bir skandalla gündeme geldi. Kocaeli Anadolu Lisesi’nde okul başkanlığı seçimlerinde mizah olsun diye Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın taklidini yapan öğrenciler hakkında tutanak tutuldu.

İZAHI OLMAYAN ŞEYİN MİZAHI OLUR

Z kuşağının kıymetli temsilcisi öğrenci kardeşlerimiz sadece Erdoğan’ın gittiği afet bölgelerinde dahi çay dağıtıyor oluşunu taklit ediyorlar. Büyük afet bölgelerinde dahi çay dağıtan Erdoğan’ın bu davranışının bir izahı yoktu. Kocaeli Anadolu Lisesi öğrencisi kardeşlerimiz de izahı olmayan bu durumun mizahını yaptı. Ancak üst makamlara yalakalık yapmak için kırk takla atanlar, bu duruma tahammül edemedi. Ufak bir mizaha dahi tahammül edemeyenlerin müdahalesi ile öğrencilerimiz hakkında tutanak tutuldu. Tekrarı halinde disipline sevk edilecekleri tebliğ edilerek sindirme politikası uygulandı.

Z KUŞAĞININ HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ

Mizah suç değildir. Hiçbir hakaret ögesi barındırmayan basit bir mizahi videoya bile tahammülü olmayan sözde öğretmenler disiplinle tehdit ederek Z kuşağını sindiremezler. Kraldan çok kralcılığa soyunan, öğrencilerini disiplin kurulları tehdit eden, genç neslin düşünmemesi, sorgulamaması için elinden geleni yapan bu baskıcı zihniyeti şahsım ve teşkilatım İYİ Parti adına kınıyorum. Tutanak tutanların yalakalık değil öğretmenlik yapmasını temenni ediyorum. Genç arkadaşlarımızın ve Z kuşağının her zaman yanında olacağımızı bir kez daha belirtiyor, gençler için İYİ bir gelecek inşa etmek adına bütün vatandaşlarımızı İYİ Parti’ye destek olmaya davet ediyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393