banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İl Sağlık Müdürlüğü’nden İzmit Belediyesi’ne sağlıksız yazı

İzmit Belediyesi, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yazılı talebi ve işbirliğiyle, ruh sağlığı tedavisi gören hastaların sosyalizasyonunun gelişimi ve muhtar ve imamlara yönelik bilgilendirme amacıyla seminer projesi hazırladı. İl Sağlık Müdürlüğü ise İzmit Belediyesiyle ortak yapılan projeyi “gerekçe bile göstermeden” veto etti  

10 Ekim 2021 16:51
İl Sağlık Müdürlüğü’nden İzmit Belediyesi’ne sağlıksız yazı

İzmit Belediyesi adına konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamanın içeriği şöyle:

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin yazılı talebi ve işbirliğiyle 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında ilçemizde bulunan muhtarlara ve imamlara yönelik Ruh Sağlığı Hizmetleri Farkındalık Eğitimi planlandı. Etkinliğin 12 Ekim 2021 Salı günü saat 9.30-12.30 arasında İzmit Ramada Otel’de gerçekleştirilmesi için gerekli adımlar atılarak, hazırlıklar tamamlandı. Ancak “Neden olduğu bilinmeyen?” bir sebeple toplumsal farkındalık çalışmasını veto eden İl Sağlık Müdürlüğü, Derince EAH Başhekimliğine yazı yazarak. “Talebiniz uygun görülmemiştir” dedi. 

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN ‘SAĞLIKSIZ’ YAZI

İzmit Belediyesi işbirliğiyle yapılacak programa müdahale eden İl Sağlık Müdürlüğü, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’ne yazı yazarak, gerekçe bile göstermeden programı veto etti. İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan imzalı yazıda, “Hastanenize bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından TRSM’nin kapsamı alanında bulunan Kronik Ruhsal Bozukluklar ile ilgili olarak İzmit Belediyesi işbirliği ile 12.10.2021 tarihinde Ramada Otel’de 09.30 – 12.30 saatleri arasında muhtar ve imamlara yönelik olarak yapılmasını planladığınız bilgilendirme semineri talebiniz müdürlüğümüzce uygun görülmemiştir.” denildi. Yazıda sağlık içerikli dahi herhangi bir gerekçe görülmezken, sebebin siyasi olup olmadığı merak konusu oldu. 

DERİNCE EAH’TAN ‘MECBURİ’ PANDEMİ BAHANESİ

İl Sağlık Müdürlüğü yazısı üzerine İzmit Belediyesine yeni bir yazı göndermek zorunda kalan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Doç. Dr. Hüseyin Şaşkın imzalı yazıda özetle, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezinden takipli hastaların tedavi arayışlarında doğru yönlendirme yapılması, sosyalizasyonlarının artmasına katkıda bulunulabilmesi için bu hastalıklarla ilgili muhtar ve cami imamlarının bilgilendirilmesi amaçlı bir eğitim semineri planlanması istenmişti. Bu programın değişen pandemi koşulları nedeniyle görülen lüzum üzerine tedbir amaçlı olarak iptal edilmesi uygun görülmüştür” ifadeleri kullanıldı. 

SAĞLIK MI ÜRETECEK, SİYASET Mİ?

Derince EAH’ın toplum ruh sağlığı gibi son derece önemli bir konuda planladığı bilinçlendirme eğitimi kapsamında, yaptığı çalışmalarla sağlığı herşeyin önünde tuttuğunu defalarca gösteren İzmit Belediyesiyle işbirliği isteğinin, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından neden engellendiğini merak ediyoruz. SGK, İŞKUR gibi kurumların siyasete alet edilerek İzmit Belediyesinin kent ve kentliler için yapmak istediği projelerin engellenmesiyle daha önce sıkça karşılaştık. Ancak insan ve toplum sağlığıyla doğrudan ilgili bir kurumun, İzmit Belediyesi ve Başkan Fatma Kaplan Hürriyet’e karşı sağlığın dahi önüne geçerek aldığı siyasi karar tam bir skandal ve kabul edilemeyecek kadar karanlık bir ruh halidir. 

GELİŞİM VE BİLGİLENDİRME AMAÇLANIYORDU

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin talebiyle İzmit Belediyesi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan seminerde, muhtar ve imamlar gibi toplumun kanaat önderlerinin ve yurttaşların ruh sağlığıyla ilgili doğru bilgilendirilmesi ve hastaların sosyalizasyonunun gelişimine katkı sunulması amaçlanıyordu. Böylesine bir amacı dahi siyasi kayıp olarak gören ve gerektiğinde devletin kurumlarını insan sağlığı konusunda bile siyaseten kullanmaktan çekinmeyenlerin maskelerini bir kez daha indiriyor, takdiri vatandaşımızın şaşmaz adalet terazisi ve vicdanına bırakıyoruz. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.