İzmit’i yeniden sanat kenti yapmak amacıyla projelerini hızlandıran İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, sanat eğitimini güçlü bir akademi anlayışıyla ele alan İzmit Belediyesi Sanat Akademisi’ni resmen açıyor. Sanat Akademisi, nitelikli eğitmen kadrosu, eğitimde uygulamalı ve modern eğitim anlayışı ile kendini güncelleyerek faaliyet gösterecek. Dans, Müzik, Görsel Sanatlar, Drama-Tiyatro bölümlerinde toplamda 1000 öğrencinin eğitim alacağı İzmit Belediyesi Sanat Akademisi, 2021-2022 eğitim sezonuna devam ediyor. Yeni sezonda 7’den 70’e tüm İzmit halkını sanatla yoğuran İzmit Belediyesinin hedefi 2 bin kursiyere eğitim vermek.
TOPLAMDA 480 ÖĞRENCİSİ VAR
İzmit Sanat Akademisi, farklı branşlar ve eğitmen kadrosu ile modern dans, klasik bale, street jazz ve halk dansları türlerinde dans eğitimlerine devam ediyor. Kursiyerler üç kategoride eğitim alıyor. Bunlar; Minik Yıldızlar, Genç ve Hobi Grupları. Sanat Akademisi’nin 300 halk dansları, 60 modern dans, 60 bale, 60 street jazz olmak üzere toplamda 480 öğrencisi bulunuyor.
YETENEKLER KEŞFEDİLDİ
Bununla beraber ulusal çapta tanınan keman virtüözü Prof. Dr. Cihat Aşkın’ın koordinatörlüğünde Sanat Akademisi’ne yeni bir soluk getirildi. İzmit Sanat Akademisi müzik bölümü yetenek taramasını başlatarak, İzmit’in tüm mahallelerinde müzik potansiyeli olan yetenekli gençleri keşfetti. İzmit ve farklı ilçelerden 8-18 yaş arası 250 kişinin katılımı ile bir hafta süren yetenek taraması, 7 Haziran günü başarılı bulunan adayları ilan etti.
4 ANA BRANŞTA EĞİTİM
Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nü kazanan 91 öğrenci, 4 ana branş üzerinden eğitim görmeye başlayacak. Müzik Teorisi ( solfej, kulak, müzikal terimler ), Performans, Müzik Kültürü ve Tarihi, Koro-Orkestra branşlarında dersler verilecek. Müzik Bölümü 2-3 Ekim 2021 tarihinde eğitim hayatına başladı. Ocak ayına kadar koro ve solfej derslerine katılacak olan öğrenciler, ocak ayında ana branş olan enstrüman derslerine dahil edilecek.
YETKİN İNSANLAR YETİŞTİRİLECEK
Görsel Sanatlar üzerinde de eğitim veren Sanat Akademisi, 30 kursiyeri ile çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce kursiyeri olan Drama ve Tiyatro Bölümü, sanat eğitimine dair altyapı çalışmaları ile kendini revize ediyor. Disiplinler arası eğitim anlayışını merkeze alan, İzmit’in sanat dinamiklerini bilen eğitmen kadrosu sayesinde Sanat Akademisi Drama-Tiyatro Bölümü yeniden canlanacak. Rol, tiyatro tarihi, dans, hareket, sahneleme, oyun incelemesi dersler akademi düzeyinde verilecek ve eğitimler sonunda Drama-Tiyatro alanında yetkin insanların yetiştirilmesi hedefleniyor.
TİYATRO EĞİTİMİ
Aldıkları eğitimi kursiyerlere sene sonu gösteriler sayesinde sahne deneyimini uygulamalı olarak pekiştirme fırsatı sunan Sanat Akademisi, sanata ve sanatçıya dair gelecek nesillere ışık tutacak. Lise ve 18 yaş üstü yaş gruplarına açılan Tiyatro Bölümü’ne 230 kursiyer başvurdu. 4-8 Ekim arası ( hafta içi her akşam olmak üzere ) eğitimlerine başlayan Tiyatro Bölümü, toplamda 10 adet gruba ayrıldı. Dersler 17.30-21.45 saatleri hafta içi her akşam devam ediyor.