banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Körfez’in bütçesi 289 milyon TL

Körfez Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi, 2022 yılı bütçesinin görüşülmesi için ikinci kez toplandı. Körfez’in 2022 yılı tahmini bütçesi 289 milyon 250 bin lira olarak belirlenirken, Başkan Şener Söğüt, “2022 yılı yatırım yılı olacak” dedi 

13 Ekim 2021 10:59
Körfez’in bütçesi 289 milyon TL

Körfez Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi, 2022 yılı bütçesinin görüşülmesi için ikinci kez toplandı. Başkan Şener Söğüt’ün başkanlığında gerçekleştirilen ve tek gündem maddesinin yer aldığı toplantıda 2022 yılı tahmini bütçesi 289 milyon TL olarak belirlendi ve oy çokluğu ile kabul edildi. Bütçe ile ilgili konuşan Başkan Şener Söğüt, “Ayakları yere basan, ön görülebilir bir bütçe hazırladık. Tabi bu tahmini bir bütçedir. Biz hazırladığımız bütçede yüzde yüze ne kadar yakın olursak o kadar başarılı oluruz. 

2022 PROJE YILI OLACAK

Bu sene biraz giderlerimizde zorunlu artışlarımız oldu. Özellikle KHK yasası ile birlikte bunu bu yıl da hissetmiştik ama diğer yıllarda da hissedeceğiz. Elimizden geldiği kadar da tedbirlerimizi arttırmaya çalışıyor, bütçemizi düzenlemeye çalışıyoruz. 289 milyon TL’lik bütçenin yüzde 40’ı vergi gelirlerimiz. 81 milyon TL’lik sermaye gideri koyduk. En fazla proje hayata geçireceğimiz yıl olacak. 

SIKINTIYI EN AZA İNDİRİYORUZ

Hem 2020’de hem de 2021’in ikinci yarısında pandemi dolayısıyla işleri ağırdan aldık. Bu yıl içerisinde hem Körfez Belediyesi hem Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hem de TOKİ’nin yapacağı projeler ile yatırımın fazla olduğu yılı yaşayacağız.  Altyapı çalışmaları kentin birçok bölümünde devam ediyor. Elimizden geldiği kadar vatandaşımıza en az sıkıntı ile işi çözmeye çalışacağız.

TEK TEK START VERİLECEK

Millet Bahçesi: Körfez’e değer katacak. İçerisinde yürüyüş alanları, macera parkı zipline gibi ailece vakit geçirilecebileceği çok güzel bir mekan olacak. Kapalı Spor Salonu için projeyi sona getirdik. Anıtpark’taki sahil düzenleme çalışması başladı. Hereke sahili bitti. Mahalli spor tesislerimize başlıyoruz. Kütüphane projemizi hayata geçiriyoruz. 2022 yılında çok çok daha yoğun bir çalışma olacak. 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

81 milyon gibi bütçenin yüzde 33’ü yatırımlar için. Bu önemli. 2022 yılının inşallah dolu dolu geçeceği, Körfez’in hemen hemen her bölgesinde önemli yatırımların olacağı bir yıl olacak. Bütçemiz hayırlı uğurlu olsun” dedi. Grup başkanvekillerinin konuşmalarının ardından maddeler tek tek oylandı. 2022 yılı bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393