banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Lütfü Türkkan o mahalledeki sıkıntıyı TBMM gündemine taşıdı

Kocaeli’nin Gebze İlçesi’ne bağlı Yenikent Mahallesi sakinleri, Gebze-Darıca Metro inşaatı ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bu konuda seslerini duyurmakta da sıkıntı yaşayan Yenikent Mahallesi sakinlerinin sesi olan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi. 

15 Ekim 2021 15:06
Lütfü Türkkan o mahalledeki sıkıntıyı TBMM gündemine taşıdı

HAFRİYAT DÖKÜM ALANI BELİRLENİRKEN YENİKENT MAHALLESİ SAKİNLERİ İÇİN YARATACAĞI SIKINTI NEDEN DÜŞÜNÜLMEMİŞ VE BU KONUDA BİR TEDBİR ALINMAMIŞTIR?  

Önergesinde;

“Kocaeli’nin Gebze İlçesi’ne bağlı Yenikent Mahallesi sakinleri, Gebze-Darıca Metro inşaatı ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşamaktadır.” diyen Türkkan, inşaatın gürültüsü ve kirliliği yanında, Gebze Belediyesi tarafından tahsis edilen hafriyat döküm alanı olarak kullanılan alanın da mahallelinin şikayetçi olduğu konular arasında yer aldığına ve yer altından çıkan hafriyatlarda asbest sıkıntısı bulunduğuna da vurgu yaptı. 

YER ALTINDAN ÇIKAN HAFRİYATLARDA ASBEST SIKINTISININ BULUNMASI İLE İLGİLİ OLARAK BAKANLIK BİLGİ SAHİBİ Mİ? MAHALLELİNİN ENDİŞE ETTİĞİ BU KONUDA ALINMIŞ VEYA ALINMASI DÜŞÜNÜLEN BİR TEDBİR VAR MI?

Türkkan, “Bu konularda mahalleli ilgili yerlere yaklaşık 2 yıldır birçok şikayette bulunmasına rağmen herhangi bir adım atılmamıştır.” dedi.

İşte Türkkan’ın soruları:

1-Kocaeli’nin Gebze İlçesi’ne bağlı Yenikent Mahallesi sakinlerinin Gebze-Darıca Metro inşaatı ile ilgili yaşadığı sıkıntılar konusunda Bakanlık bilgi sahibi midir, mahalleli tarafından iletilen şikayetler Bakanlık’a ulaşmış mıdır, bu konuda neden yaklaşık 2 yıldır bir adım atılmamıştır?

2-Gebze-Darıca Metro inşaatının hafriyatı için Yenikent Mahallesi’nde Gebze Belediyesi tarafından tahsis edilen hafriyat döküm alanı olarak kullanılan alan nasıl ve neye göre belirlenmiştir, bu alanın belirlenmesinin gerekçeleri nelerdir?

3-Hafriyat döküm alanı belirlenirken Yenikent Mahallesi sakinleri için yaratacağı sıkıntı neden düşünülmemiş ve bu konuda bir tedbir alınmamıştır?  

4-Yer altından çıkan hafriyatlarda asbest sıkıntısının bulunması ile ilgili olarak Bakanlık bilgi sahibi midir, mahallelinin endişe ettiği bu konuda alınmış veya alınması düşünülen bir tedbir bulunmakta mıdır, bunlar nelerdir?

5-Gebze-Darıca Metro inşaatının Yenikent Mahallesi sakinleri için yaşattığı sıkıntıların giderilmesi düşünülmekte midir, bu konularda herhangi bir adım atılmayacaksa mahallelinin mağduriyeti nasıl giderilecektir?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.