banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Özel sağlık kuruluşlarındaki sağlık çalışanları yok sayılamaz

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin sağlık çalışanları için Kartepe'de yapacağı konutlardan özel sağlık çalışanlarının faydalanamayacağının ortaya çıkması üzerine bir açıklama yayımladı. 

21 Ekim 2021 16:03
Özel sağlık kuruluşlarındaki sağlık çalışanları yok sayılamaz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kartepe’de kent meydanına yakın bir alanda Sağlıkkent Konutları’nı inşa edecek. Kent Konut söz konusu inşaat için 23 Kasım’da ihaleye çıkacak. Bu konutlara başvuru hakkının sadece devlet kurumlarında çalışan sağlık çalışanlarında olması tepki çekiyor. Özel  kurumlardaki sağlık çalışanlarının ise başvuru hakkının olmadığının ortaya çıkması üzerine İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, bir açıklama yayınladı.

FEDAKAR SAĞLIK ÇALIŞANLARI

Şanbaz Yıldız, açıklamasında şunları söyledi: "Pandemi sürecinde büyük bir özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına fedakârlıkları için minnettarız. Kocaeli'de sağlık çalışanları için Kartepe'de yapılacak konutları olumlu bir adım olarak karşılıyoruz. Şartların daha iyi olabileceği eleştirimizi saklı saklı tutarak, çalışma için Kocaeli Büyükşehir Belediyesini tebrik ediyoruz. Bununla beraber bazı hususları dile getirmekte de fayda görüyoruz.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI KATEGORİLENDİRİLMEMELİ

Sağlık çalışanları için yapılacak konutların teknik özellikleri ve fiyatlandırma usulü daha önce paylaşılmıştı. Uzun süredir bu haberi bekleyen sağlık çalışanları, başvurulara başladı. Öğrendik ki özel sağlık kurumlarında hizmet veren sağlık çalışanları bu konutlara başvuru hakkına sahip değil. Bu durum sağlık çalışanlarını olduğu gibi bizi de üzmüştür. Biz sağlık çalışanlarının devlet veya özel kurumlarda çalışmasına göre ayrılmasını onaylamıyoruz.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR YÖNETİMİNE UYARI

Evi olmayan sağlık çalışanları, kurum ayırmadan kuraya katılabilmeli ve ev alabilmelidir. Pandemi sürecinde devlet veya özel kurum ayırmadan gece gündüz çalışan bu meslek grubu böyle bir ayrımı hak etmiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin bu kararı gözden geçirmelerini öneriyor, İYİ Parti olarak her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393