BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Hürriyet, muhtarlar ve mahalle sakinleriyle kahvaltıda buluştu

İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi ortaklığında İzmit’te görev yapan muhtarlar ve mahalle sakinleri Cumhuriyet Parkı Aile Çay Bahçesi’nde kahvaltıda buluştu.  

27 Ekim 2021 19:38
Hürriyet, muhtarlar ve mahalle sakinleriyle kahvaltıda buluştu

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ve İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, eski adıyla Çocuk Parkı’nda anıları ve yaşanmışlıkları olan İzmit’in muhtarları ve mahalle sakinleriyle kahvaltıda bir araya geldi. İzmitlilerin bir araya geldiği programda İzmit Belediyesinin uhdesinde bulunan ve yenileme projesi tamamlanan Cumhuriyet Parkı için fikir alışverişi yapıldı. 

GENİŞ KATILIM

Programa İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ve İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol’un yanı sıra Meclis Üyesi ve SARBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Sarıca, Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, Koordinatörler Yaşar Kardaş, Hakan Yalçın ve Ozan Aksu, STK ve Esnaf Masası Koordinatörleri Cem Serhat Dayanç, Birol Sağlam, Eray Bodur ve Nurullah Özer, Birim Müdürleri, Tepeköy Mahalle Muhtarı Celalettin İçöz, Şirintepe Mahalle Muhtarı Nilgün Düzen, Malta Mahalle Muhtarı Bekir Boz, Karabaş Mahalle Muhtarı Arif Çelik, Yeşilova Mahalle Muhtarı Ali Filiz, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Mustafa Yaman, Erenler Mahalle Muhtarı Yaşar Eker, Mehmet Ali Paşa Mahalle Muhtarı Yaşar Doğan, Terzibayırı Mahalle Muhtarı Cengiz Kurtuluş, Ayazma Mahalle Muhtarı Fırat Çiçek, Yenişehir Mahalle Muhtarı Salih Çuman, Akarca Mahalle Muhtarı Müyesser Yıldız, Alikahya Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Sevgi Koyun, Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Fatma Keskin, Yenidoğan Mahalle Muhtarı Ergün Mençik, Fatih Mahalle Muhtarı Metin Kılıç, Yenimahalle Mahalle Muhtarı Yasin Duman, Hatipköy Mahalle Muhtarı Habibe Aksoy, Akçakoca Mahalle Muhtarı Mehmet Şahin, Gültepe Mahalle Muhtarı Yusuf Çevik, Kadıköy Mahalle Muhtarı Mustafa Akdoğan, Serdar Mahalle Muhtarı Ümit Yılmaz, Bekirdere Mahalle Muhtarı Cihat Önen, Veliahmet Mahalle Muhtarı Kadir Kızıl, Hacıhızır Mahalle Muhtarı Lütfi Bodur, Hacı Hasan Mahalle Muhtarı Ömer Uzun, Cedit Mahalle Muhtarı Nabi Keskin, Tepecik Mahalle Muhtarı Güngör Saner, Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Engin Çevrim, Çukurbağ Mahalle Muhtarı Yaşar Tüzer, Turgut Mahalle Muhtarı Mehmet Kurt, Kozluk Mahalle Muhtarı Metin Karabıyık, Orhan Mahalle Muhtarı Salim Acarsoy, Topçular Mahalle Muhtarı Nazhanım Yazar, Kabaoğlu Mahalle Muhtarı Ali Akbaş ve mahalle sakinleri katıldı. 

EROL: KENT HAFIZASINI GÜNDEME GETİRMEK İSTİYORUZ

Programda ilk olarak konuşan İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, “Fatma Kaplan Hürriyet başkanımızın göreve geldiğinden bu yana en büyük özelliği kent halkıyla iç içe olmak, birlikte olmak ve ortak aklı birlikte üretmek olduğunu tüm kent biliyor. Bunu defalarca kanıtladı. Geçtiğimiz hafta burada İzmit’in merkez mahallelerinde oturan kent hemşerileri ile bir araya geldik. Çocuk parkında yapacağımız yeni revizyonla ilgili onların görüş ve fikirlerini aldık. Bu hafta da sizlerle birlikteyiz. Burada kent hafızasını tekrar gündeme getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

HÜRRİYET: TECRÜBE VE FİKİRLERİNİZ ÇOK KIYMETLİ

Kahvaltı sofrasını değerli İzmitlilerle paylaşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti paylaşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Bu kentin ortak akla ihtiyacı var. Bu tarz toplantıları gelenekselleştirmek istiyoruz. Ben yaptım oldu mantığıyla değil, beraberce düşünelim, zenginleştirelim ve bu kentin ihtiyaçlarını beraber dinleyip yeni projeleri beraber hayata geçirelim istiyoruz. Bu yüzden göreve geldiğimizden bu yana hep halkımıza sorarak ilerliyoruz. Sizlerin tecrübelerini ve bilgilerini bizimle paylaşmanızı istiyorum. 

BİR KİŞİ DEĞİL, HALK KAZANSIN

Siz kıymetli İzmit halkının Cumhuriyet Parkı’nda anıları var, yaşanmışlıkları var. Cumhuriyet Parkı İzmit’in göbeğinde yer alan sembol bir alan. Yıllardır İzmit Belediyesinin uhdesinde. Bugüne kadar özel işletmeci eliyle işletiliyordu. Biz ihalenin bitmesini bekledik ve ihale bittikten sonra aynı Gülümse Kafe’de ve Yeni Cuma’da olduğu gibi kendimiz işletelim istedik Biz kocaman ve köklü bir belediye, kurumsal bir yapıyız. Belediyenin daha uygun ve kaliteli hizmeti bütün halkımıza sunması varken neden özel işletme eliyle işletelim, neden bir kişi kazansın, neden halk kazanmasın? 

HAKKIMIZI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ

Gülümse Kafe’nin ihalesi biter bitmez alanı sıfırdan yenileyerek hizmete açtık ve bugün orası her kitleden her yaştan vatandaşımıza hizmet ediyor. Belediyenin kurumsal kimliğiyle nitelikli, kaliteli ve uygun ücretli hizmeti halkımıza sunuyoruz. Cumhuriyet Pakı Aile Çay Bahçesi de aynı amaçla halkımıza sunduğumuz sembol bir alan haline geldi. Buranın eski aile çay bahçesi sıcaklığında hizmet vermeyi arzu ediyoruz. Büyükşehir ile yaşadığımız tahsislerin yenilenmemesi ve ısrarla özel işletmeci eliyle işletilmesi karşısında hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Burayı belediye işletecek ve kurumsal hizmet sunulacak diyoruz. 

MİMARLARIMIZ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Burada revize çalışmalarımızı yapacağız. Projemizi oluşturduk fakat üst kurullarla sıkıntı yaşamamak için değişimleri yavaş yavaş yapıyoruz. Allah’ın izniyle tesisimizi de yenileyeceğiz. Kendi iç bünyemizde başarılı mimar arkadaşlarımız var. Projelerimizi dışarı vermiyor, kendi bünyemizde çalışan deneyimli ve genç arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Arkadaşlarımız ciddi emekler veriyor. Bu kenti güzelleştirmek için gece gündüz çalışıyorlar. İnşallah burası da yenilendiğinde çok daha estetik bir alanı kentimize kazandıracağız. 

ADİL, ŞEFFAF VE KURUMSAL HİZMET

İzmit Belediyesinin güvenilir, adil, şeffaf ve kurumsal hizmet anlayışını bütün İzmitlilere sunacağız. Sizlerin desteği bizin için önemli. Üst akıl bizim için önemli. Sizlerin bu konuda fikir ve tecrübelerinizle projelerimizi beslemenizi önemsiyoruz. Başkanlar, yöneticiler gelir geçer. Sizlerin parasını harcıyoruz ve sizin fikirlerini alarak projelerimizi şekillendirmek istiyoruz. Burada mutlu insanlar, gülümseyen yüzler görmek istiyoruz. Zaten ülkenin ekonomik koşulları gittikçe ağırlaşıyor. Biz yerel yönetimlere düşen insanların cebine dokunan noktalarda iyileştirme yapabilmek ve uygun, kaliteli hizmeti verebilmek. 

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Kaynaklarımızı kişilere değil, ranta değil, yandaşa değil, halka dönük kullanmaya gayret ediyoruz. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz ve ayağımız yere sağlam basa basa aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerin de fikirlerini almak, bu parkta yaşadıklarınızı dinlemek istiyoruz. Burada dayanışma göstermemiz çok kıymetli. Ayrıca önümüzde çok önemli bir bayramımız var. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız şimdiden kutlu olsun. Başta büyük ve tek lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete göç eden tüm kahramanlarımıza rahmet diliyorum, ruhları şad olsun. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerimizde sizlerle beraber olmayı, bayramımızı birlikte kutlamayı arzu ediyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.