banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Haydar Akar’dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. 

28 Ekim 2021 11:14
Haydar Akar’dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

İşte o açıklamanın içeriği: 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle perçinlediği, kimsesizlerin kimsesi Türkiye Cumhuriyetimizin 98. yaşı kutlu olsun.

Türk Ulusu Cumhuriyet’le; karanlık yerine aydınlığı, hanedan egemenliği yerine halk egemenliğini, teokrasinin yerine laikliği, dikta rejimi yerine de demokrasiyle tercihini açıkça ortaya koymuştur. TBMM’nin 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet yönetimini ilanının yıl dönümü de olan bugünü Mustafa Kemal Atatürk 10.ncı Yıl Nutkunda en büyük bayram olarak tanımlamıştır. 

Cumhuriyet’in kuruluşuyla, toplum ümmetten ulusa, bireyler de kuldan yurttaş konumuna yükseltilmiştir. 29 Ekim 1923’te gerçekleştirilen devrim bu nedenle sadece bir rejim ve sistem değişikliği değil aynı zamanda yeni bir felsefi kabul ve buna bağlı bir aydınlanma devrimidir. 29 Ekim, bir doğuşun, bir devrimin, bir aydınlanmanın ve özetle bir halkın mucizesinin yıldönümüdür.

Tüm yurttaşlarının hiçbir ayrıma, ötekileştirmeye tabi tutulmaksızın yaşamasını, fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller yetiştirilmesini ve tüm komşularıyla iyi ilişkiler içinde, çağdaş dünyanın saygın üyeliğini amaçlayan Cumhuriyetimizin, ilelebet payidar kalacağına duyduğumuz inanç, yaşadığımız sorunlardan kurtulmamız açısından yol göstericidir. Bu duygu ve inançla 98. yaşını kutladığımız Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.