banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Hürriyet: Asli görevimiz Cumhuriyeti korumaktır

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Cumhuriyetimizi korumak asli görevimizdir” dedi 

28 Ekim 2021 20:07
Hürriyet: Asli görevimiz Cumhuriyeti korumaktır

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, cumhuriyetin ilanının 98’inci yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Halkın Cumhuriyet Bayramını kutlayan Hürriyet, her bireyin asli görevinin cumhuriyeti korumak ve yaşatmak olduğunu kaydetti, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti’ne en uygun yönetim şekli olarak 29 Ekim 1923’te cumhuriyeti ilan etmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin her ferdi fikren ve ruhen koruma altına alınmıştır. Cumhuriyeti korumak da bizim görevimizdir” şeklinde konuştu. Hürriyet sözlerini şöyle sürdürdü:

FİKREN VE RUHEN GÜVENCE

“Türk milletinin geleceğini sarsılmaz adımlarla koruma altına alan, fikren ve ruhen verdiği güvenle yeni bir hayatı müjdeleyen cumhuriyet, sağlam esaslarıyla günümüzde de koruyuculuğunu sürdürüyor. Türk Milleti’ni çok iyi tahlil eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün toplumun gelişmesi, refah seviyesini yükseltmesi ve daha güvenli yaşam ortamının hazırlanması için en uygun yönetim şekli olarak belirlediği cumhuriyeti içinde bulunduğumuz dönemlerde çok daha iyi idrak ediyoruz.

BU GURUR İLK GÜNKÜ GİBİ

Atalarımızın canlarını hiçe sayarak verdiği mücadeleler sonunda kazanılmış cumhuriyet rejimine yönelik zayıflatma girişimleri asla karşılık bulmayacaktır. Halka rağmen yapılamayan hiçbir şey gibi cumhuriyetin göz ardı edilmesi de söz konusu olamaz. Milletimizin kanıyla kazandığı cumhuriyeti koruma güdüsü her Türk bireyinin ruhunda vardır. Bu nedenledir ki cumhuriyetimiz, hiçbir dönemde sanıldığı gibi zayıf değildir, olmayacaktır. 98 yıl önce ilan edilen cumhuriyetin kazanımlarını, yaşamın her alanında ilerleme, gelişme ve medeniyet olarak gören yüce Türk Milleti bu gururu ilk günkü tazeliğiyle yüreğinde taşımaktadır.

HER FİKRE SAYGI DUYAR

Bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini dünyaya gösteren milletimiz, 29 Ekim 1923’te cumhuriyetin ilan edilmesiyle küllerinden doğdu. Samimi ve yasal olmak kaydıyla her fikre saygı duymayı özümseyen cumhuriyet, bizim en büyük mücadelemiz, korumak ve yaşatmakla sorumlu olduğumuz asli görevimizdir. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetimizin 98’inci yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

KORUMAK ASLİ GÖREVİMİZ

Cumhuriyeti, demokrasiyi, laikliği ve hukuku hiçe sayanlara inat cumhuriyete ve parlamenter demokrasiye sahip çıkacağız. Başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden devlet adamlarımızı, bağımsızlığımız için canını veren şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin temel ilkelerini yaşatma kararlılığıyla halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393