BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Abdullah Köktürk’e vefa toplantısı

Hasan Uzunhasanoğlu Başkanlığındaki Akça Koca Kültür Platformu, EmexOtel’de Günümüze ve Geleceğe İz Bırakan, Gönül Adamı Abdullah Köktürk’e Vefa Toplantısı tertipledi.                                                                               

01 Kasım 2021 12:06
Abdullah Köktürk’e vefa toplantısı

13 Kasım 2021 Cumartesi günü Saat: 19:00’da Platform Başkanı Uzunhasanoğlu’nun açış konuşması ile başlayacak toplantıda; ilk olarak Abdullah Köktürk’ün evlatları Sevdenur Köktürk (Kızı) ile Alihan Köktürk (oğlu) babalarını anlatacak ve slayt gösterimi yapılacak.                                                                                                                                                                
Ahsen Okyar’ın sunup sunup yöneteceği toplantıda; Ayhan Acar (Hal Müdürü), Yetkin Kunter (Kocaeli Müzisyenleri Sahne ve Set Çalışanları Derneği Bşk.), Ali Paşa Naipoğlu (Fakülte Arkadaşı), Lina Hanefi (Afganistanlı genç), Mustafa Okur (Başiskele Çocuk Üniversitesi Müdürü), Abdullah Özkırklar (Kocaeli Verem Savaş Derneği Başkanı), Aysel Demircan (Sanatçı / Koro Şefi), Celal İşçi (İzmit Muammer Dereli Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü), İsmet Ünsal (Türk Halk Müziği Saz Üstadı), Sinan Taçyıldız (e. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çalışanı), Sevcan Tamer (Yazar), Azmi Cihat Hatipoğlu (e. Halk Eğitim Müdürü), Dr. Metin Şentürk (Gölcük Kent Konseyi Başkanı), Nazhanım Yazar (Topcular Muhtarı), Hikmet Karaaslan (e. Yuvacık Belediye Başkanı), Av. Hüseyin Acurman (2002-2004 Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı), Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi (KBB Konservatuarı T.T. Müziği Koro Şefi), Dr. Halil İbrahim Kahraman (1993-1997 Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı), Erol Köse (e. İzmit Belediye Başkanı – Kocaeli Milletvekili), Emine Zeybek (Kocaeli Milletvekili), Dr. Alaattin Büyükkaya (İlk Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı), Amir Ateş (Bestekar – Mevlidhan) Abdullah Köktürk ile ilgili duygu, düşünce ve hatıralarını anlatacaklar. Plaket ve hediye takdimi sonrası Abdullah Köktürk’ün değerlendirme ve teşekkür konuşması ile vefa toplantısı sona erecek.                                                                                                                                                  
Abdullah Köktürk kimdir?

1955 İzmit Güvercinlik köyü doğumlu. İlkokulu Ambarcı köyünde, Ortaokulu İzmit Mimar Sinan Lisesi’nde, Liseyi İzmit Endüstri meslek lisesinde tamamladı.

1979 Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesi Tarih bölümü mezunu. İzmit Namık Kemal Lisesi’nde öğretmen ve idareci olarak çalıştı.

Uzun yıllar Milli Eğitim Müdürlüğünün değişik kademelerinde idarecilik yaptı. Son olarak 1994’te Gebze İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü’nden yatay geçişle Derince Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine başladı ve ilk belediyeciliği yakından tanıma fırsatı buldu.

2002 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı’nda Eğitim, Kültür ve Yayın Daire Başkanlığı görevine başladı.
2004 yılında Bekirpaşa Belediyesi Başkanlığına seçilen Abdullah Köktürk, bir dönem Kocaeli Kent Konseyi Başkanlığı’nı da yaptı.

2019 Yılı Temmuz ayında Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde; İzmit, Körfez, Derince ve Kandıra ilçelerine Bölge Koordinatörü olarak görevlendirilirdi. Halen Kırsal Tarım ve Aromatik Bitkiler İl Koordinatörüdür.
Köktürk, evli ve dört çocuk babasıdır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393