banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Kocaeli Ordulular Derneği’nin tahliye kararını mahkeme durdurdu

İzmit Belediyesi’nin isteğiyle İzmit Alikahya Fatih Mahallesi Demokrasi Parkı içinde bulunan Kocaeli Ordulular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin tahliyesi, Kocaeli 1.İdare Mahkemesince durduruldu. 

03 Kasım 2021 13:26
Kocaeli Ordulular Derneği’nin tahliye kararını mahkeme durdurdu

Kocaeli Ordulular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nurettin Arıcan, “Ortada haksız bir durum olduğunu defalarca söyledik. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet hanımefendiye bizi dinlemesini, yapılan işlemin Alikahya halkını mağdur edeceğini ifade ettik. Ancak emniyet güçleriyle derneğimizin tahliyesi yönünde bir yol izlendi. Geçen hafta işlem yapmak için hakkımızda tutanak tutuldu. Biz hakkımızı yargı yoluyla arayacağımızı ifade etmiştik. Mahkemenin telafisi güç sonuçlar doğuracağı kanaatiyle bu tahliye işlemini durdurmasından memnunuz. Hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Bu süreçte sağduyulu yaklaşımını kaybetmeyen İzmit Kaymakamımız Yusuf Ziya Çelikkaya’ya ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

İzmit Belediyesi, 2016 yılında Kocaeli Ordulular Derneği tarafından kiralanan İzmit Alikahya Fatih Mahallesi’ndeki yeri geçen Eylül ayında ihaleye çıkararak farklı kişilere kiraladı. Dernek yönetimi, söz konusu yeri devraldıklarında atıl, 38 m2 bir baraka olduğunu, bedelsiz şekilde bu yerin baştan yapılarak, kapalı alanın 322 m2’ye çıkarıldığını ve bunun sözleşmeyle belediyeye karşılıksız bırakıldığını belirterek, tahliye kararına itiraz etti. Geçen hafta emniyet güçleri tarafından tutanak tutulan derneğin yarın tahliye işlemi gerçekleşecekti. Ancak mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vererek, tahliye işlemini iptal etti. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393