BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Atatürk düşmanlarının kütüphanelerde yeri olmamalı!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Başiskele’de kurulacak kütüphanede Mustafa Armağan’ın kitaplarının yer alacak olmasına tepki gösterdi. Yıldız, “Atatürk’e hakaret suçundan hapis cezası almış bir kimsenin kitapları kütüphanelerimizde yer almamalı” dedi. 

04 Kasım 2021 18:23
Atatürk düşmanlarının kütüphanelerde yeri olmamalı!

AKP’li Başiskele Belediyesi ilçede yeni oluşturacağı kütüphane için kitap alım ihalesi açtı. 20 bin kitap satın alacak olan belediyenin istediği kitaplar arasında Atatürk’e hakaret suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Mustafa Armağan’ın kitaplarının da olmasına İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız’dan tepki geldi. Belediyenin güzel bir iş yaparken büyük bir skandala imza attığını ifade eden Yıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kentimizde 2009 yılında pek çok belde belediyesinin birleştirilmesiyle oluşturulan Başiskele ilçemizde 12 yıldır bir kütüphane bulunmuyordu. İlçenin büyük bir ihtiyacı idi. Yeni yönetim bu konuda kolları sıvadı.

KÜTÜPHANEDE YER ALMAMALI

Başiskele’de çok geç de olsa bir kütüphane çalışması var. Bu çalışmayı AKP’li Başiskele Belediyesi yürütüyor. Belediye kütüphane için 17 Kasım’da bir kitap alım ihalesi gerçekleştirilecek. Satın alınacak kitaplarla ilgili liste yayınlandı. 20 bin kitap içerisinde bizim ilk dikkatimizi çeken Mustafa Armağan’ın kitapları oldu. Atatürk’e düşmanlığı ile bilinen, sürekli olarak yakın tarihimizi karalayan Armağan bir süre önce Atatürk’e hakaret suçundan hapis cezası almış bir isim. Bu ismin kitaplarının kütüphanede yer almasını doğru bulmuyoruz. Atatürk’e hakaret suçundan hapis cezası almış, Atatürk düşmanı bir kimsenin kitapları kütüphanelerimizde yer almamalı.

BU YANLIŞTAN DÖNÜLECEĞİNİ UMUT EDİYORUZ

Kütüphanelerden ağırlıklı olarak gençlerimiz faydalanıyor. Biz gençlerimize Mustafa Armağan’ın kitapları ile neyi öğreteceğiz? Cumhuriyet döneminin kötü olduğunu, Atatürk’ün kötü işler yaptığını mı anlatacağız çocuklarımıza, gençlerimize? Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümüne çok kısa bir zaman kaldı. 10 Kasım’da ulu önderimizi ve silah arkadaşlarını saygı, özlem ve rahmetle anacağız. İYİ Parti olarak anma törenlerinin bir hafta sonrasında belediyenin Atatürk düşmanı bir kimsenin kitaplarını satın almak istemesini doğru bulmuyoruz. Bu yanlıştan dönüleceğini umut ediyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393