BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Türk Kızılay’ından Başiskele’ye Anaokulu 

Türk Kızılay’ı tarafından başlatılan “81 İle 81 Anaokulu Projesi” kapsamında Kocaeli’nin cazibe merkezi olmaya devam eden Başiskele’de bir anaokulu hizmete açıldı. 

06 Kasım 2021 07:49
Türk Kızılay’ından Başiskele’ye Anaokulu 

Türk Kızılay’ı İstanbul Şube Başkanlığı’nın başlattığı “81 İl 81 Anaokulu” projesi kapsamında hayırsever Pakize Şirin Şen tarafından Başiskele’de yapımı gerçekleştirilen Pakize Şirin Şen Kızılay Anaokulu’nun açılış töreni, Vali Seddar Yavuz, AK Parti Genel Başkan Vekili Sayın Binali Yıldırım’ın eşi Sayın Semiha Yıldırım’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Törene; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, AK Parti Genel Başkan Vekili Sayın Binali Yıldırım’ın eşi Sayın Semiha Yıldırım, kızı Bahar Büşra Yıldırım, kardeşi İlhami Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaşar Çakmak, Vali Yardımcıları İsmail Gültekin ve Yusuf Cıbır,  Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak ve eşi,  İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş,  Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay Başkan V. İsmail Hakkı Turunç ve yönetim kurulu üyesi Ercan Tan,  Türk Kızılay’ı İstanbul Şube Başkanı Mehmet Uğur Elli,  Med Marine Firması Genel Müdürü Yıldız Bozkurt Özcan, hayırsever Pakize Şirin Şen, torunu Yaman Şen ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören “81 İl 81 Anaokulu Projesi” kapsamında yapılan Kızılay Anaokullarının tanıtım filminin gösterimi ile devam etti.

Yeşilyurt Mahallesi’nde gerçekleştirilen törende açılış konuşmasını Türk Kızılay’ı İstanbul Şube Başkanı Mehmet Uğur Elli gerçekleştirdi. 

YAMAN ŞEN: ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAKTAYIZ

Hayırsever Şen ailesi adına konuşma yapan Yaman Şen de ülkenin en değerli varlığı olan çocukların geleceği için desteklerini esirgemeyenlere teşekkür etti.

Ülkenin istikbali için en önemli unsurun, Türkiye'yi daima daha ileri seviyelere taşıyacak gençliğin olduğunu vurgulayan Şen, "Topluma faydalı evlatlar yetiştirebilmenin temeli ise onlara eğitim alanında kusursuz olanaklar sağlamaktan geçmektedir. Bizler ise çocuklarımıza bu olanakları sağlamak için elimizden geleni yapmaktayız." dedi.

BAŞKAN ÖZLÜ: GELECEĞİMİZE FAYDALI OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü de kürsüde yaptığı konuşmada, geleceğin mimarları çocuklarımıza yapılan her türlü destekten dolayı teşekkür etti.

“Başiskelemiz’e böyle güzel ve anlamlı bir projeyle anaokulunun yapılmasında emeği geçen, himayelerinde bunu gerçekleştiren Semiha Yıldırım Hanımefendi’ye, Şen ailesine çok teşekkür ediyoruz. Geleceğimize faydalı olmak için gereken her türlü yatırımı yapmaya, çocuklarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Bizler de Başiskele Belediyesi olarak bu yılı “2021 Gençlik Yılı” olarak ilan etmiştik ve bu yönde geleceğimizin hazineleri olarak gördüğümüz çocuklarımıza ve gençlerimize eğitim, kültür, sanat ve sporda destek verecek hizmetler sunmaya devam ediyoruz. İlçemizde çocuklarımızı ve gençlerimizi önemsiyor, onların her zaman yanında oluyor ve kendilerini destekliyoruz.” dedi.

KEREM KINIK: "İNSANA YAPILAN YATIRIM, EN VERİMLİ YATIRIMDIR"

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ise okul öncesi eğitimin önemine işaret ederek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Kızılay’ın 153 yıldır hayırseverlerin gönüllü katkıları ve bağışlarıyla çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Kınık, "Kızılay olarak eğitime, çok boyutlu destek veriyoruz. Özellikle eğitime erişim fırsatında adaletsizlik yaşayan yavrularımıza, eğitim bursu veriyoruz. Milyonlarca çocuğumuza giysi, kırtasiye, yatılı bölge okullarında okuyan bütün talebelerimize düzenli olarak maddi destek ve eğitim desteği sağlıyoruz. 2030 stratejimizin en önemli hedeflerinden bir tanesi, eğitime destek çünkü inanıyoruz ki insana yapılan yatırım, en verimli yatırımdır." diye konuştu.

VALİ YAVUZ: OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÇOK KIYMETLİ

Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında “Böylesine mutlu, güzel ve hayırlı bir işte bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

Dünyanın her bir yerine barışı, huzuru götüren, Hakk’ı ve hukuku haykıran ve bundan asla vazgeçmeyen, yüzlerdeki gülümsemenin sebebi olan, dahası İ’lay-ı Kelimetullah’ı da büyük bir onur ve şerefle yayan kutlu bir milletin evlatlarıyız. Büyük bir medeniyetin mirasçısıyız. Biz hem kendimiz için hem de ezilen ve bize umudunu bağlayan kardeşlerimiz için, dahası tüm dünya için yeniden diriliş ve kıyama kalkmak zorundayız.  Bu yüzden çocuklarımızı iyi yetiştirmek, medeniyet değerlerimizle buluşturmak, iyi insan haline getirmek ve tekrar muhteşem medeniyetimizin hizmetine sunmaktır. Okul öncesi eğitimin, insanı şekillendirmesi ve davranışlarının olumlu yönde değişmesi, hem de akademik başarıyı yükseltmesi bakımından çok kıymetli olduğunu tüm katılımcılar takdir edecektir. Böylesine güzel bir hizmet vesilesiyle Sayın Semiha Yıldırım Hanımefendiyi ve değerli bağışçı ailemizi aramızda görmekten çok mutlu olduğumuzu ifade ediyor, en derin sevgi ve saygılarımı arz ediyorum.” 

SEMİHA YILDIRIM: TÜRK KIZILAY’IMIZ İYİLİĞİN AMİRAL GEMİSİ

AK Parti Genel Başkan Vekili Sayın Binali Yıldırım’ın eşi Sayın Semiha Yıldırım ise yaptığı konuşmalarında, “Görene huzur, mutluluk ve umut veren Türk Kızılay’ımız büyük ülke, güçlü Türkiye misyonu doğrultusunda büyük sorumluluklar taşıyor. Bu sorumluluk bilincine sahip tüm Kızılaycıların, yöneticilerin, çalışanların ve elbette gönüllülerin Kızılay Haftalarını tebrik ediyorum. 153 yıllık dev çınar, milletimizin merhamet eli Türk Kızılay’ımız tıpkı Cumhuriyetimiz gibi sonsuza kadar var olsun. İyiliğin amiral gemisi Türk Kızılay’ımız yüzlerce hayırlı ve kutsal görev icra ediyor, iyilik adına projeler hayata geçiriliyor. İşte bu projelerden biri de ‘81 İl 81 Anaokulu Projesi’dir.” dedi.

“BU OKULUMUZ ŞEN AİLESİNİN SADAK-İ CARİYESİ OLACAK”

“Birazdan açılışını yapacağımız Anaokulumuz, Şen ailesinin Sadaka-i Cariyesidir. Burada eğitim alan minik yavrularımız gelecekte mutlaka hayır dualarıyla okullarını anacaklardır.   ‘81 İl 81 Anaokulu Proje’mizde yer alarak Kocaeli’mizdeki bu güzel anaokulumuzun yapım maliyetini üstlenen ailelerimize teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Unutmamamız gereken servetin, malın, mülkün emanet olduğudur. Umuyorum ki hepimizi bu emaneti hayır yolunda sarf eyleriz. Hz. Ali’ye bir gün bir mümin sorar: ‘İlim mi kıymetli, mal mı kıymetli?’ Hz. Ali buyuruyor: ‘İlim peygamberlerden miras, mal ise firavundan’. Umut ediyorum ki bu eğitim ilim yuvamız, bağışçılarından koordinatörüne, işçisinden yöneticisine hepsinin sevap kapılarının açık kalmasına vesile olsun. Anaokulumuzda yetişen çocuklarımız devletini, milletini seven, bayrağını hep zirvede tutan, iyilik gönüllüleri Kızılaycılar olsunlar.”

PLAKET TAKDİMİ

Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz,  AK Parti Genel Başkan Vekili Sayın Binali Yıldırım’ın kıymetli eşi Sayın Semiha Yıldırım’a katkılarından dolayı şükranlarını arz ederek, plaket takdiminde bulundu. Vali Seddar Yavuz ve Sayın Semiha Yıldırım, hayırsever aileye teşekkür ederek, plaket verdiler. 

ÖĞRENCİLERLE HEDİYELEŞTİLER

Pakize Şirin Şen Kızılay Anaokulu öğrencilerine hediyeler veren protokol üyelerine öğrenciler de kendi yaptıkları resimleri verdiler. 

AÇILIŞ KURDELESİNİ ÖĞRENCİLERLE KESTİLER

Vali Seddar Yavuz, Sayın Semiha Yıldırım, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ve diğer protokol üyeeri Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan’ın okuduğu duanın ardından hayırlı olsun dilekleriyle Pakize Şirin Şen Kızılay Anaokulunun açılış kurdelesini kestiler. Okulu gezerek öğrencilerle yakından ilgilenen protokol üyeleri okul bahçesine günün anısına fidanlar diktiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.