BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Erkan Baş mecliste KOÜ’deki hukuksuzlukları dile getirdi 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş bugün TBMM’de gerçekleştirdiği haftalık basın toplantısında Kocaeli Üniversitesi’nde yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekti ve yapılanlara sessiz kalmayacaklarını ifade etti.  

09 Kasım 2021 09:18
Erkan Baş mecliste KOÜ’deki hukuksuzlukları dile getirdi 

“Bir Yol Var” Kampanyası kapsamında 5 Kasım Cuma günü Kocaeli’de temaslarda bulunduğunu anımsatan Erkan Baş; “Kocaeli önemli bir sanayi kenti, emekçi kenti ve üniversitesi de bir o kadar önemli. Ancak ziyaret ettiğim kurumlardan biri olan Kocaeli Eğitim-Sen şubesinde bana iletilen rapor burada durumun hiç de iç açıcı olmadığını gösteriyor dedi. Geçmişte emekten, barıştan, doğadan yana tutumlarıyla tanınan akademisyenlerin ihraç edildiği dönemde başı çeken Kocaeli Üniversitesi rektörü Sadettin Hülagü görünen o ki üniversiteyi tam bir keyfilikle ve hukuksuzca yönetiyor” ifadelerini kullanan Baş, kendilerine ulaştırılan rapora göre Kocaeli Üniversitesi’nde akademisyenlere ve öğrencilere yönelik politik ayrımcılık yapıldığının anlaşıldığını belirtti. 

Yaşanan politik ayrımcılık nedeniyle hak ettikleri akademik kadrolarını, ünvanlarını alamayan hocalarımız var diyen Baş, akademisyen Aslı Kayhan’ın  akademiden uzaklaştırılmasını ve Aziz Çelik’in hak ettiği profesörlük kadrosunun keyfi biçimde engellenmesini yaşanan son örnekler olarak belirtti. 

TİP Genel Başkanı Erkan Baş aynı zamanda iddiaların bununla sınırlı olmadığını; Kocaeli Üniversitesi’nde kayıt dışı, sigortasız çalıştırma, idari personele mobbing uygulanması, öğrencilere açılan haksız soruşturmalar, temizlik işçilerini köle gibi çalıştırma gibi olayların yaşandığını, psikiyatri tedavisi gören çok sayıda çalışan olduğunu vurguladı.  

Baş son olarak şunları söyledi:

“Biz şimdilik buradan bütün bu olan bitenlerin görüldüğünü ve tarafımızca da takip edileceğini söylemek istiyoruz. Asla bu hukuksuzluğa, bu keyfiliğe göz yummayacağımızı paylaşmak istiyorum.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.