BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

DEVA İzmit 1 yaşında

Deva Partisi İzmit İlçe Teşkilatı, birinci yıl dönümünde yaptıkları basın açıklamasında iktidarın ekonomi politikasını eleştirdi. İzmit İlçe Başkanı Av. Çağrı Çakıcı, Kemal Sunal’ın meşhur filmi Orta Direk Şaban’dan kesitler vererek, ülkenin gidişatını filme benzetti. 

10 Kasım 2021 13:03
DEVA İzmit 1 yaşında

DEVA Partisi İzmit İlçe Başkanlığı, ekonomik kriz ile alım gücünün düşmesine rağmen son zamanlarda birçok kalemde hammadde ve ürünlere zam gelmesini protesto etti. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında kurulan İzmit İlçe Teşkilatı kurulduğu günden bu güne ürünlere gelen zamları ve oranları açıkladı. İzmit İlçe Başkanı Av. Çağrı Çakıcı ve yönetimi akşam saatlerinde partinin ilçe binasında bir araya gelerek hem birinci yıl pastasını kesti hem de hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi. 

“SORUNLARI BİRİNCİ AĞIZDAN DİNLEDİK”

DEVA Partisi İzmit İlçe Başkanı Çakıcı, “İzmit İlçe Teşkilatımızın birinci yılını doldurduk. İzmit İlçe Başkanlığı olarak 8 Kasım’dan sonra sahaya indik ve halkımızla beraber halkımızın sorunlarını genel merkezimize ilettik. İlçemizdeki birçok mahalleyi ziyaret ettik. Esnaflarımız ile bir araya geldik. Stant çalışmalarımız oldu. Kendi partimizi ve genel başkanımızı tanıtmak için elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Sahada aldığımız enerji pozitif yönde. STK ziyaretleri yaptık. Hemşeri derneklerini ve iş adamlarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduk. Muhtarlarımız ile bir araya geliyoruz. Gittiğimiz mahallelerde sorunları birinci ağızdan dinliyoruz. DEVA Partisi İzmit İlçe Başkanlığı olarak önümüzdeki seçimlere tüm gücümüz ile çalışıyoruz. Dünyada ve ülkemizde bir pandemi dönemi vardı. Bu pandemi döneminde kısıtlamalar çerçevesinde toplantılarımızı gerçekleştirdik. Gençlik politikamız ve kadın politikalarımızın çalışmaları oldu. Tüm birim başkanlıklarımız aktif bir şekilde görev aldı” ifadelerini kullandı. 

ZAMLARI SIRALADI

Sözlerine devam eden Çakıcı, “Biz de bu çalışmalarda en önemli yaptığımız işlerden biri esnaflarımızı kategorize ederek sorunlarını çözüm önerilerini kendilerinden alarak rapor hale getirdik. Ülkemizde bir zam furyası var. Hepimiz her geçen gün bir yükün altına giriyoruz. Tarım üre gübresi bir yılda yüzde 239 zam almış. Tam geçen sene seçimimizi yaptıktan bir sene sonra gelen zamlar. Doğalgaz sanayide yüzde 147, DAP gübresi yüzde 159, Su yüzde 70 zamlandı, Et yüzde 30 zamlanmış. Kabak yüzde 5, Mercimek yüzde 52 oranında zam almış, Süt 37 zamlanmış, Sucuk yüzde 30 artmış, Salatalık yüzde 43, Karnabahar yüzde 124, Biber yüzde 51, patlıcan yüzde 67, Elektrik yüzde 23, Mazot yüzde 33, Tavuk eti yüzde 68, Ekmek yüzde 30, Ev tüpü yüzde 100, Makarna yüzde 41, Nohut yüzde 46, Patates yüzde 70, Mazot yüzde 25, Araç fiyatları yüzde 35-55 oranında zam olmuş. Bir yılda gelen zamlar. Bunlar TÜİK verilerinden elde edildi. Bu oranlara baktığımız zaman bu maliyetlerde büyük artış var ama gelir yok. Ülkemiz adeta Kemal Sunal’ın meşhur filmi Orta Direk Şaban dönemini yaşıyor. Zam üstüne zamlar geliyor” dedi.

“EYLEM PLANLARIMIZ BELLİ”

Porsiyon küçültsek de temin etmekte zorlandığımız ürünler var. Temel ürünler gramla alınıyor artık. Bunun çözümü de ekonominin düzenlenmesi ile olur. Ülkemizde birinci sorun adalettir. Öncelik olarak adalet ve hukukun düzelmesi gerekiyor. Genel başkanımızın da ekonomi bakanlığı yaptığı yıllarda ülke geliri en yüksek olduğu döneme gelmektedir. Bu arabanın direksiyonunun kime teslim edilmesi gerektiği ortadır. Bizim eylem planlarımız belli. Tarım eylem planımız açıklandı, Afet eylem planımız açıkladı. Dijital dönüşüm projemiz açıklandı. Her ay bir politika başkanlığımız eylem planlarını açıklıyor. Yavaş yavaş bu zamlar ile ülkenin gittiği nokta bu. Artık zam denmiyor fiyat uyarlaması deniyor. Üretime değil de tüketime dayalı bir anlayışla geleceğimiz nokta budur” ifadelerini kullandı. 

“FETHİYEDEKİ KAZMA ACİL DEĞİLDİ”

Bir yılda İzmit İlçe Teşkilatının ne tür çalışmalar yaptığını anlatan Çakıcı, “Biz İzmit’te kim hizmet ediyorsa onun hizmetine lafımız yok. Biz kendi politikamızı anlatıyoruz. Biz belediyeyi aldığımızda Fethiye caddesine alternatif alanlar yaratacağımızı, yerli turistin buraya gelmesi için ne düzenlemeler yapacağımızı anlattık. Yepyeni bir şehir gibi neler yapacağımızı anlattık. Bugünde yapılan doğru şeylere teşekkür ediyoruz. Bugün yürüyüş yolunu görüyoruz. Geçende Fethiye Caddesine gittim. Orada da kazı var. Her iki yerde çalışma var. Aynı anda iki belediyenin koordinasyon eksikliği var bu da zarar veriyor. Ortak aklın ön plana çıkması gerekiyor. Doğru hizmet için teşekkür ediyoruz. Fethiye Caddesine kazma vurulması bize göre o kadar acil değildi. Bunlar esnafa zarar veren hususlar” ifadelerini kulandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.