BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Çocuk Kitapları Haftası’nda DEVA’dan kitap hediye

8-14 Kasım tarihleri arasında kutlanmakta olan Çocuk Kitapları Haftası nedeniyle DEVA Partililer İzmit Sabri Yalım Parkı’nda çocuklara ücretsiz olarak çocuk kitapları hediye ettiler 

14 Kasım 2021 18:41
Çocuk Kitapları Haftası’nda DEVA’dan kitap hediye

Genel Başkanlığı’nı Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kocaeli İl Başkanlığı ve İzmit İlçe Başkanlığı birlikte gerçekleştirdiği bir program ile Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nda İzmitli çocuklara ücretsiz olarak çocuk kitapları hediye ettiler.

Sabri Yalım Parkı’nda eski Tekel Binası mevkiinde gerçekleştirilen etkinliğe DEVA Partisi Kocaeli   İl Başkanı Adem Koç, çok sayıda İl Yönetim Kurulu Üyesi, DEVA Partisi İzmit İlçe Başkanı Av. Çağrı Çakıcı ve İzmit İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Etkinlikle ilgili olarak bir açıklama yapan DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç şu görüşlere yer verdi, “Bugün gerek liyakatsiz kadrolar nedeniyle yaşanmakta olan devasa boyutlardaki ekonomik kriz ve gerekse de korona sürecinde başta yayıncılık sektörü olmak üzere kültür ve sanat hayatına, ne yazık ki yerel yönetimlerin ve kültür müdürlüklerinin sahip çıkmaması nedeniyle, toplumun hayat damarlarından biri olan bu sektörler; batma noktasına gelmiştir.

YAYINCILIK SEKTÖRÜ İFLASA GİDİYOR

Beceriksizlikler silsilesi nedeniyle dövizin her gün kendi rekorunu kırdığı bu süreçte ve elbette SEKA’nın da kapatılmasının etkisiyle, neredeyse tamamı yurt dışından döviz üzerinden ithal edilen kâğıt, her an zamlanmakta ve yayıncılık sektörü hızla iflasa doğru sürüklenmektedir.

Bu zamların kaçınılmaz bir şekilde etiket fiyatlarına yansıması ise hemşehrilerimizin ve çocuklarımızın kitaba, kültüre ve sanata ulaşmasını neredeyse imkânsız hale getirmektedir. Her gün gelen zamlar karşısında hızla eriyen maaşlar, hayati ihtiyaçlara bile yetmezken; ailelerin çocuklarına kitap alma güçlerinin kalmadığı, artık ülkemizin ve kentimizin bir gerçeğidir. 

Biz de DEVA Partisi olarak sembolik bir şekilde bugün burada çocuklarımıza kitap hediye ederek, bu beceriksizce yönetilen süreci, protesto ediyor ve hemşehrilerimizin dikkatine sunuyoruz! Bu vesile ile bütün çocuklarımızın ve çocuk kitabı yazarlarımızın dünya çocuk kitapları haftasını kutluyorum.”

Kitap hediye etme etkinliğine yoğun bir ilgi yaşanırken, DEVA Partisi İzmit İlçe Başkanlığı da çok sayıda yeni üyenin kayıt işlemini gerçekleştirdi.

YEREL YÖNETİMLER YANDAŞLARA ÇALIŞIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan bir yayınevi sahibi ise şunları ifade etti: “İnsanların neredeyse açlıkla mücadele eder hale geldiği, benzinden doğalgaza, ekmekten sebzeye... her şeye zam geldiği bir süreçte yayıncılar olarak bizler, vermekte olduğumuz kültür hizmeti kapsamında Kocaeli’mizde tamamıyla üvey evlât muamelesi görüyoruz.
Belediyeler ya ‘sadece’ kendi partili kitapçılarından, ‘kitapçılara destek’ adı altında yüz binlerce  liralık kitap alıyor ve diğer yayınevlerini yok farz ediyor. 

Ya da  İstanbullu yandaş firmalara ‘sözüm ona fuarlar’ düzenletip bu kentin şair-yazar derneği, yayınevi sanki hiç yokmuş gibi İstanbul’dan yandaş ve candaş yayınevlerini ve yazarlarını getirtip ilçelerde sergiler açıyorlar... 

YANDAŞLARDAN ALDILAR AMA

Hatta bazı belediyeler, İstanbul’dan yandaş bir yazarın binlerce kitabını alıp, batı yakasındaki okullara bedava dağıtıyorlar. 

Bu süreçte ne Millî Eğitim Müdürlükleri ve ne de Kültür Müdürlükleri konuyla ilgili bütçeleri ve her türlü verileri olduğu halde kentin yazarlarından ve yayınevlerinden kitap almadılar. 

Çocuk kitapları haftasında kentteki çocuk yazarlar bile ‘bir etkinliğe’ davet edilmedi. Her şeyin gösteriş olarak yapıl‘mış’ gibi sadece reklâm amaçlı düzenlendiği böyle bir ortamda, kentin kültür hayatını devam ettirebilmek neredeyse imkânsız. Bunun neticelerini edebiyattan, kültürden, sanattan kopuk yetişen bir nesil ile hep birlikte ne yazık ki yaşayacağız...

Kısacası, kentin yazarları, şairleri, bir partiye yamanmamış ilgili STK’ları ve elbette yayınevleri, çocuk kitapları haftasında da yine yetim, yine öksüz...”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.