BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Atatürk düşmanının kitapları İzmit kütüphanesinden çıkarıldı

Atatürk düşmanı yazar Mustafa Armağan’ın kitapları İzmit Belediyesi Kütüphanesi’nden çıkarıldı. Başiskele Belediyesi yetkilileri de tepkilere rağmen Atatürk’e hakaretten ceza alan Armağan’ın kitaplarını hala kütüphanede tutuyor. 

17 Kasım 2021 18:58
Atatürk düşmanının kitapları İzmit kütüphanesinden çıkarıldı

İzmit Belediyesi adına konuyla ilgili yapılan açıklamanın içeriği şöyle:

Türkiye'den pek çok belediye, üniversite ve özel kütüphanelerinin kullandığı Yordam otomasyon sistemini kullanan İzmit Belediyesi Kütüphanesinde 26 bin 800 adet kitap bulunmaktadır. 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e alenen hakaret eden yazarın bir adet yayınının bulunduğunun anlaşılması üzerine hemen Yordam Firması ile görüşülmüş ve ilgili kitabın kaldırılması istenmiştir.  

Kitabın kaldırılmasıyla ilgili talebimiz firma tarafından kabul edilmiş ve kitap İzmit Belediyesi Yordam Digital Kütüphanesi'nden kaldırılmıştır.

Dijital ve geleneksel olarak hibrit bir kütüphane olma özelliği taşıyan İzmit Belediyesi Kütüphanesi, yaklaşık 26 bin 800 kaynak ile okuyuculara hizmet vermeye devam edecektir  Saygılarımızla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.