banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Erdoğan’dan erken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hâlâ erken seçim, erken seçim. Ya olmayacak erken seçim. Bunlar kiminle yürüdüklerinin farkında değiller. Geçti onlar, tarih oldu. 15 ayda 20 ayda bir seçim yapmak bunlar ilkel kabileler işidir" dedi. 

23 Kasım 2021 15:32
Erdoğan’dan erken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Merkez’de AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı.

‘BİRİNCİ PARTİ OLMAMIZIN SIRRI BURADA’

Merkez Yürütme Kurulu, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantıları gibi il başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye ve il genel meclis başkanları ile yaptıkları genişletilmiş istişare toplantılarının, partinin adeta mutfak çalışması olduğunu söyleyen Erdoğan, “Siyasetin istikameti, hükümet çalışmalarımızın ana fikirleri, illerimizin meseleleri işte bu toplantılardaki görüşmelerde, değerlendirmelerde, fikir alışverişlerinde ortaya çıkıyor, şekilleniyor, gelişiyor. Bu platformlar aynı zamanda milletimizin sesinin, nefesinin, beklenti ve dertlerinin en üst düzeyde yankılandığı, duyurulduğu yerlerdir. AK Parti’nin 20 yıldır seçimlerden hep birinci çıkmasının sırrı işte buradadır” dedi.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“ERKEN SEÇİM OLMAYACAK”

* Kuruluşumuzdan bu yana girdiğimiz her seçimden istisnasız birinci çıktı.

* İttifaklarda da yüzde 50 altına düşmedik. Şu anda muhalefet niye bu kadar çırpınıyor?

* Çünkü, gelecekleri yerin ne olduğunu çok iyi biliyorlar. AK Parti bu başarısı ile dünya demokrasilerinde bu kadar uzun süre bu kadar yüksek oy seviyesini ve iktidarını koruyabilmiş istisna örneklerin başında geliyor.

* 2023 seçimlerinde hem cumhurbaşkanlığını yeniden kazanarak ve Cumhur İttifakı olarak Meclis çoğunluğu ile rekoru ileri taşıyacağız.

*Esasen biz bundan 10 yıl önce 2023’ü ilan ettiğimizde seçim yılı 2024’tü. İlginçtir hâlâ erken seçim erken seçim, ya olmayacak erken seçim. Haziran 2023.

* Bunlar kiminle yürüdüklerinin farkında değiller. Geçti onlar, tarih oldu. 15 ayda 20 ayda bir seçim yapmak bunlar ilkel kabilelerin işidir.

* Biz modern bir yapının ilkelerini oraya koyan bir partiyiz, Cumhur İttifakıyız. Türkiye ve bizim için her seçim önemli ve hayatidir.

* Dünya ve ülkemizin içinden geçtiği süreç 2023 seçimlerini çok daha kritik hale getirdi.

* Eser ve hizmet altyapısı üzerinde ülkemizi inşallah yeni bir safhaya çıkarmış olacağız.

‘VATANDAŞIMIZIN HER BİRİNİN KAPISINA GİDECEĞİZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgesinin ve dünyanın siyasette sözü dinlenen, üretimiyle, ihracatıyla, istihdamı, ekonomisi, güçlü sosyal ve kültürel etki alanı geniş Türkiye’sine 2 asırdır hiç olmadıkları kadar yakın olduklarını söyleyerek, şöyle konuştu:

* Sizler işte bu büyük misyonun, işte bu büyük hedefin kendi şehirlerimizdeki uç beyleri olarak sadece bugüne değil, geleceğe de istikamet verecek bir yerde duruyorsunuz.

* Değerli kardeşlerim, AK Parti milletimiz tarafından kurulan, milletimizin gösterdiği istikamette, milletimizle birlikte yol yürüyen bir partidir.

* Yaptığımız her eseri her hizmeti milletimiz için hayata geçirdik, yaşadığımız her badirenin üstesinden milletimizden aldığımız destekle geldik, bunun için 2023’e giden süreçte 84 milyon vatandaşımızın her birinin kapısına gideceğiz, elini tutacağız, gönlünü kazanacağız.

* Onun için yan gelip durmak yok, çok gayret edeceğiz, çok koşacağız ve şurada 1,5 yıl kaldı bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz.

* Unutmayınız, bizim boş bıraktığımız her yer karşımızdakiler tarafından yalanla, iftira, çarpıtma ile doldurulacaktır. Ülkemizi CHP’nin yalanlarına, iftiralarına terk edemeyiz.

* Türkiye'yi ‘helalleşme’ deyip de haleldar etmeye çalışan yani bozmaktan, lekelemekten, fesat çıkarmaktan başka iş bilmeyen Kılıçdaroğlu’nun kifayetsizliğine terk edemeyiz.

* Meydanı bölücü örgütün güdümündeki HDP’ye de şehit yakınlarına sövmekten başka mahareti olmayan edepsizlere de bırakamayız.

* Bize destek vermesi için ikna edemediğimiz her vatandaşımızı, partimiz için en büyük kayıp olarak görerek; her gün, her an, hep birlikte çalışacağız.

* Öncelikle kuruluşundan bugüne kadar kendi partimizde görev almış, sorumluluk üstlenmiş, oy vermiş insanlarımıza ulaşacağız.

*Bu çekirdeği sağlama aldıktan sonra katman katman genişleyerek tüm vatandaşlarımızın gönüllerine gireceğiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393