BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit Belediyesi bir tarihi değeri daha İzmitlilere kazandırıyor

Tarihi değerleri İzmit’e yeniden kazandıracak çalışmalarına devam eden İzmit Belediyesi, tescilli sivil mimari örneği Ferdane Hanım Konağı’nın restorasyonu için yer teslimini gerçekleştirdi 

02 Aralık 2021 11:11
İzmit Belediyesi bir tarihi değeri daha İzmitlilere kazandırıyor

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğü ile İzmit’in tarihi değerleri İzmit’e yeniden kazandırılıyor. Tescilli sivil mimarlık örneği Ferdane Hanım Konağı’nda gerçekleştirilecek restorasyon çalışmaları kapsamında ihale sonrası yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.  

RESTORAN OLARAK HİZMET VERECEK

Kesin tarihi bilinmemekle birlikte 1910 ila 1922 yılları arasında yapıldığı düşünülen Ferdane Hanım Konağı’nda restorasyon çalışmaları bir hafta içerisinde başlayacak. Konak, İzmit Belediyesi tarafından onarımı yapıldıktan İzmitlilere sonra restoran olarak hizmet verecek. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.