BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Sağlık çalışanları 2 gün iş bırakıyor

Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, “Uzman ve pratisyen hekimlere yapılacak olan 2.500 ve 5 bin liralık zammı yerinde buluyoruz, ancak yapılacak olan zamdan bütün sağlık çalışanları faydalanmalıdır. Bu iş çalışanlar arasında ayrım oluşturuyor. Bakanlık, derhal bu yanlıştan geri dönmelidir. Zam 1 milyon sağlık çalışanını kapsamalı” dedi. 

05 Aralık 2021 03:51
Sağlık çalışanları 2 gün iş bırakıyor

Yıldırım konu ile ilgili yaptığı açıklamada sağlık bürokratlara seslenerek; “Madem isteyince, zam kararı açıklayıp, akşamına Meclis’ten geçirebiliyorsunuz. Aynısını kapsam dışı bırakılan yüzbinlerce sağlık çalışanı için de yapabilirsiniz. İşte o zaman sizi yürekten alkışlarız. O zaman ‘helal olsun’ deriz” dedi.

BÖYLE BİR HAREKET ASLA KABUL EDİLEMEZ!

Öncelikle cuma günü Ankara Gazi Üniversitesinde  Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan eylem sırasında  doktor/sağlık çalışanı maketi yakılmış olup, yapılan bu eylem her ne kadar mizansen amacı ile yapılmış olsa da farklı algılara sebebiyet vermiş kabul edilemez bir durumdur. 

Sağlık-Sen ailesi  olarak sağlık çalışanlarını bir bütün olarak görüyoruz. Sağlık çalışanlarının bölünmesi, ayrıştırılmasını asla tasvip etmiyoruz ve buna müsaade etmeyeceğiz. Hak ararken başkalarının hukukuna zeval verecek işler asla kabul edilemez. Bazı sosyal medya ve gruplarda olayın Sağlık-Sen eyleminde olduğu asılsız ve saptırmadır! Bu talihsiz olaydan dolayı Türk Sağlık-Sen yöneticilerini, bütün sağlık camiasından özür dilemeye davet ediyorum.

VİCDAN SAHİBİ HERKES KARŞI ÇIKAR!

Hiç kimseyi memnun etmeyen, her seferinde ortalığı allak bullak eden ‘ben yaptım’ oldu anlayışına karşıyız diyen Yıldırım, “Biz, bizi görmezden gelen, istişareyi ortadan kaldıran, başına buyruk bürokratik oligarşiye sonuna kadar karşıyız. Seçilmiş iradeyi yanlış bilgiyle yanıltıp kanun düzeyinde ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız. Vicdan sahibi herkesi de karşı olmaya, tepki göstermeye davet ediyoruz.”

BİZ YAPILAN ZAMMA KARŞI ÇIKMIYORUZ!

Bu durumda bazı çevrelerin algı oluşturma içerisine girdiğini de dile getiren Yıldırım, hekimler tarafından eleştiriliyoruz. Bizler kesinlikle yapılan zamma karşı çıkmıyoruz. Hekimlerimiz aldıklarını sonuna kadar hak ediyorlar, biz doktor almasın demiyoruz! Her bir branştaki, her bir birimdeki sağlık emekçisi, sağlık hizmet zincirinin bir halkasını temsil ediyor. Zincirin bir halkasını yok sayarsanız, tamamını yok saymış olursunuz. Zincirin bir halkasını kırarsanız, tamamını incitmiş olursunuz. Zincirin bir halkasını görmezden gelirseniz, tamamını görmezden gelmiş olursunuz” ifadelerini kullandı. 

SAĞLIK BÜROKRATLARINI SAHAYA DAVET EDİYORUZ!

Bakanlık bürokratlarının sahadaki ateşi görmezden geldiğini, ortaya çözüm koymaktan her zaman imtina ettiğini dile getiren Yıldırım, “Bizler, pandemi döneminde sahadaydık. Sel, yangın, deprem gibi felaketlerde sahadaydık. Sağlık teşkilatı her durumda sahada oldu olmaya da devam ediyor. Sağlık teşkilatı olarak, sağlık bürokratlarını sahaya davet ediyoruz. Her yaptıkları düzenleme sahayı allak bullak ediyor. Bürokratlar sahaya inecek ve burada yaşanan yangını görecek” şeklinde konuştu.

HAKLI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ!

Yüzbinlerce sağlık çalışanının takdirini kazanmanın yolunun belli olduğunu kaydeden Yıldırım, “1 milyonluk sağlık ordusunun bir kısmına zam yapıp, geri kalanını yok saymak, çok açık bir şekilde çalışma barışını baltalamak anlamı taşımaktadır. Sorumlu Bakanlık eliyle, iş barışı baltalanıyorsa, ortada çok ciddi bir yanlışlık var demektir. Sağlık-Sen olarak bunun olmaması için var gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız” dedi. 

ÜLKE GENELİNDE İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPACAĞIZ

7 Aralık Salı ve 9 Aralık Perşembe günü, ülke genelinde kamu kurumlarında, Hastanelerde, Aile Sağlığı Merkezlerinde tam gün iş bırakma eyleminde bulunacaklarını açıklayan Yıldırım, “Açıkçası ne gerekiyorsa yapacağız. Ülkemizin hayat sigortası sağlık ordumuz, bu tür yanlışlıkları hak etmiyor. Ümit ve temennimiz, çok geç olmadan, kapsamlı bir zam açıklamasıyla sağlık çalışanlarının tamamının yüzünün gülmesi” dir. Sağlık çalışanlarını bölmeye, kutuplaştırmaya, sağlık sistemini çökertmeye çalışanlara ‘dur’ diyeceklerini belirten Yıldırım, “Yalnızca fedakar sağlık çalışanlarını ve teşkilatımızı değil, tüm vatandaşlarımızı da bu erdemli duruşa destek olmaya davet ediyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.