BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Şanbaz Yıldız sordu: İzmit’in girişi nerede?

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız plansızlık nedeniyle İzmit’in şehir merkezine ait bir girişi olmadığını, AKP iktidarının yıllardır yönettiği kente nasıl girileceğinin büyük sorun haline geldiğini söyledi. Yıldız yetkililere şu soruyu sordu: “İzmit’in girişi nerede?” 

08 Aralık 2021 01:14
Şanbaz Yıldız sordu: İzmit’in girişi nerede?

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız Kocaeli’nin sorunlarını takip etmeye devam ediyor. Kent gündemini ilgilendiren her konuda açıklama yapan Yıldız bu defa İzmit şehir merkezine doğu ve batı girişlerinde yaşanan sorunları gündeme taşıdı. İzmit şehir merkezinin doğu girişi olan eski Real AVM’nin bulunduğu İstanbul İzmit Yanyolu Kavşağı’nda incelemelerde bulunan Şanbaz Yıldız İzmit’in şehir merkezine ait bir girişi olmadığını, AKP iktidarının yıllardır yönettiği kente nasıl girileceğinin büyük sorun haline geldiğini söyledi.

17 YILDIR AKP YÖNETİYOR AMA…

Şanbaz Yıldız konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Kocaeli sahipsiz bırakılmış bir kent. 2004 yılından bu yana tam 17 yıldır AKP iktidarı yerelde yönetimlerde söz sahibi. Halen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde AKP’li bir başkan görev yapıyor. 17 yıllık yönetim boyunca İzmit şehir merkezi girişleri adeta unutuldu. Yapılan yol ve güzergah değişikleri sonucunda İzmit şehir merkezine girmek imkansız hale geldi. Her gün sabah ve akşam mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde İzmit’in doğu ve batı girişlerinde büyük trafik sorunları yaşanıyor.


D-100’ÜN BİR ŞERİDİ KAPANIYOR

Araç kuyrukları doğu ve batı girişlerinde yüzlerce metre uzuyor. Özellikle eski Real AVM bölgesinde yer alan ucube kavşakta trafik büyük tehlikeye atılıyor. Sadece bir aracın giriş yapabileceği kavşak 3 yolu birbirine bağlıyor. Bu kavşaktan şehir merkezine gidebilmek için yan yola girmek isteyen vatandaşlar genellikle D-100 Karayolu üzerinde çift sıra kuyruk oluşturuyor. D-100 Karayolu’nun bir şeridi böylece maalesef kullanılamaz hale geliyor.

REZİL DURUMA HEP BİRLİKTE TANIK OLALIM

Bir başka sıkıntı da batı girişinde yaşanıyor. Merkez Bankası önünden Seka Tüneli girişine kadar araç kuyrukları oluşuyor. Bu her iki giriş de tek bir aracın geçebileceği yollar. Böyle şehir merkezi girişi olmaz. Böyle planlama olmaz. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a ve kent yöneticilerine sormak istiyorum İzmit’in girişi nerede? Eğer biliyorlarsa bir sabah mesai başlangıcında birlikte gidelim, bana da göstersinler. O giriş diyecekleri daracık yollarda ne rezil bir durum var hep birlikte tanık olalım.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.