BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

AFAD’dan skandal gibi mülakatlar meclis gündemine taşındı

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplanması talebiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesiyle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Şube Müdürü kadrosunda yaşanan skandal mülakat sonuçlarına dair iddiaları Meclis gündemine taşıdı. 

13 Aralık 2021 06:06
AFAD’dan skandal gibi mülakatlar meclis gündemine taşındı

YAZILININ BİRİNCİSİ YEDEK LİSTEDE ZOR YER BULURKEN 515. ADAY BİRİNCİLİĞE YERLEŞTİRİLMİŞ

AFAD çalışanlarının yoğun şikayetleri sonucunda AFAD tarafından yayınlanan sınav sonuçlarını incelediklerini belirten Tarhan, “Şube müdürlüğü kadroları için yazılı sınava başvuran 894 kişiden 834’ü sınava katılım sağlamış, 60 ve yukarısında puan alan 697 kişi başarılı sayılarak sözlü sınava katılmaya hak kazanmış. Buraya kadar hiç sorun yok. Ne oluyorsa Ak Parti hükümetinin mülakatlarında oluyor. Yazılı sınavı kazanan 521 aday sözlü sınava girmek için başvurmuş, 466 aday sözlü sınava girmiş. Sözlü sınavda 100 aday asil, 40 aday ise yedek listesinde başarılı olarak ilan edilmiş. İşte burada sihirbazlık numaraları yapılmış. Yazılı sınavda ilk 500’e dahi giremeyen ve 68 puan alan aday yazılı sınavda 515’inci olmuşken sözlü sınavda 99,2 puan verilmek suretiyle 1’inci yapılmış ve tercih yapma hakkını kazanmış. Yazılı sınavın birincisi ise 95 puan almışken mülakatta 70 verilmiş ve bu kişi şimdi tercih asil listesinde dahi yer alamamış durumda. Yazılı sınavda ilk 100’e giren sadece 34 aday mülakat sonucunda ilk 100’e girmeyi başarmış. 66 aday yazılıda ilk yüzde bile değiller. Mülakatın birincisi gibi 5 aday ilk 500’de bile yer alamamışken mülakatta herkesi eleyip ilk 100’e girmeyi başarmış.” dedi. 

MÜLAKAT SİSTEMİNİN LİYAKATİ NASIL RAFA KALDIRDIĞINI GÖRMEK İSTEYENLER BU SONUÇLARA BAKSIN

Tarhan, “Yıllardır atamalarda yaşanan sorunların temelinde Ak Parti iktidarının liyakatten uzak, sadece uzayan kol benden olsun mantığı yatıyor. Bu mantık ilk işe alımdan görevde yükselmeye kadar her alana sirayet etmiş durumda. Devletin yaptığı merkezi sınavlar işlevsizleştiriliyor. Yazılıda başarılı olmak bir anlam ifade etmiyor. İnce matematik hesaplarıyla ülkemizin yetişmiş gençlerini, yıllarca emek vermiş ve görevinde liyakate ermiş çalışanları mülakat başlığı altında nasıl hiçe saydıklarını, kısacası mülakat sistemiyle liyakati nasıl rafa kaldırdıklarını AFAD tarafından yapılan bu sınavın sonuçları açıkça ortaya koyuyor” diyerek sınava giren adayların hukuki yola başvuracaklarını ve kendilerinin de konunun takipçisi olacaklarının altını çizdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.