banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

TED Kocaeli Koleji’nde bursluluk sınavı 9 Ocak’ta

İlk lise mezunlarının tamamı tercih ettikleri üniversitelere giren TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 2022-2023 ders yılı için lise giriş ve bursluluk sınavını 9 Ocak tarihinde yapacak. 

13 Aralık 2021 14:40
TED Kocaeli Koleji’nde bursluluk sınavı 9 Ocak’ta

Eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği (TED) çatısı altında bulunan TED Okulları, Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyetin kazanımlarına bağlı bireyler yetiştirmeyi görev edinmiştir.

Akademik, kültürel, sosyal alanlarda çağdaş bir eğitim anlayışı oluşturmak amacıyla 2015 yılında Kocaeli’de eğitim öğretim hayatına başlayan TED Kocaeli Koleji ülke sorunlarına karşı farkındalığı yüksek, sanat ve sporla ilgilenen, lider gençler yetiştirmektedir.

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi, lider vasfı ile yetiştirdiği öğrencilerini üniversite sınavına tam donanımlı bir şekilde hazırlamaktadır. Bunun için uzman akademik kadrosuyla üniversite hazırlık çalışması kapsamında haftada 45 saat ders, hafta içi ve hafta sonu kursları, soru çözüm saatleri, birebir danışmanlık sistemiyle öğrencileri hedeflerine ulaştırmaktadır. Bu çalışmalar neticesinde TED Kocaeli Koleji ilk Lise mezunları 2021 YKS sonuçlarına göre “Koç Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi” gibi saygın üniversiteleri kazanmışlardır.

TED Kocaeli Koleji, alanında uzman öğretmenleriyle “P4C (Çocuklar için Felsefe), Diksiyon ve Etkili Konuşma, Yaratıcı Yazma, Yaratıcı Drama, Hafıza Teknikleri ve Hızlı Okuma” sertifika programları uygulayarak öğrencileri çok yönlü bir şekilde donatmaktadır.

TED Kocaeli Kolejinin yabancı dil alanında yetkin kadrosundan eğitim alan öğrenciler almış oldukları çok yönlü dil eğitimiyle uluslararası düzeyde yapılan yabancı dil sınavlarında ve kazanmış oldukları üniversitelerin hazırlık sınıflarını geçme sınavlarında üstün başarı göstermişlerdir. 

9 Ocak 2022 Pazar günü 10.00-12.00 saatleri arasında yapılacak olan TED Okulları Giriş ve Bursluluk Sınavına 2022-2023 eğitim öğretim yılında 9 ve 10. sınıf okuyacak olan öğrenciler katılabileceklerdir. Bu sınavla TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi, sınava giren öğrencilerin temel disiplinlerde mevcut durumlarını belirleyerek okula kayıt için ön seçim oluşturacaktır. Sınava son başvuru tarihi olan 7 Ocak 2022 Cuma günü saat 18.00’e kadar yapılan başvurular kabul edilecektir.

Sınav başvurusu https://basvuruted.k12net.com/ adresinden çevrim içi olarak yapılabilir. Başvuru bilgilerine TED Kocaeli Kolejinin internet sayfasından (www.tedkocaeli.k12.tr) ulaşılabilmektedir. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393