BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Nail Çiler Sarıkamış şehitlerini andı

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler,107. yılında Sarıkamış Şehitleri’ne yönelik anma mesajı yayımladı. 

21 Aralık 2021 00:24
Nail Çiler Sarıkamış şehitlerini andı

İşte o açıklamanın içeriği:
    
Birinci Dünya Savaşı sırasında; 22 Aralık 1914 – 5 Ocak 1915 tarihleri arasında Kafkas Cephesi’nde Ruslara karşı gerçekleştirilen, son nefeslerine kadar mücadele eden kahramanlarımızın soğuğa mağlup olduğu Sarıkamış Harekatı’nın 107. Yılına ulaşmış bulunuyoruz. 

107 yıl önce Kars/Sarıkamış Allahu Ekber dağlarında eksi kırk dereceyi bulan dondurucu soğukta Enver Paşa komutasındaki, memleketin dört bir yanından cepheye katılan ve yaşları 13’ü bulan çocukların da olduğu askerlerimiz, milli mücadelemiz adına olabilecek tüm olumsuzlukların yaşandığı coğrafyada arkalarına bakmadan yol almaya devam etmiştir. “Beyaz Hüzün” olarak tarihe geçen bu harekat; cesaretin, azmin ve inancın en büyük örneklerinden olmakla birlikte, birlik ve kardeşliğin de üzücü mücadelesidir.

Gebze Ticaret Odası olarak bizler, her koşulda vatanımız için ruhunu ortaya koyan kahramanlarımızın mücadelelerinin unutulmaması adına 10-12 Ocak 2020 tarihinde vatan için çarpan yüreklerin ateşini dondurucu soğuğun söndüremediği topraklarda unutulmaz bir program gerçekleştirerek, askerlerimizin can verdiği Allahu Ekber dağlarında şehitlerimizi dualarla andık ve onların acısını derinden hissettik. 

Sarıkamış’ta ve yurdun her köşesinde kahramanlık örneği göstererek adını tarihe yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere; canları ve kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, içinde nüfusu Gebze’ye kayıtlı 26 asker olan 90 bin askerimizi, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anarım.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393