BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Teşekkür etmemiz için ne verdiniz?

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, Hazine ve Maliye Bakanı bir tv kanalında yapmış olduğu talihsiz açıklamayı sert dille eleştirdi. 

27 Aralık 2021 12:39
Teşekkür etmemiz için ne verdiniz?

Başkan Yıldırım yaptığı açıklamada; Maliye Bakanı tv kanalında memura yeterince zam verildiğini ve memurların teşekkür ettiği ifadelerini kullandı. Bakanın kullandığı ifadeler kamuoyunu tamamen yanıltmaktan ibarettir. Bizler sağlık çalışanları olarak teşekkür edecek bir şey bulamıyoruz. Asgari ücretin 4.250 olduğu bir dönemde, 1. derece lisans mezunu sağlık çalışanı 3.900TL, yeni başlayan hemşire 2.900 TL maaş alıyor bundan haberiniz var mı, dedi.

Sağlık çalışanlarının beklentilerini sahada, kamuoyunda, basında, bürokrasi ve siyaset zemininde en net, en anlaşılır ve en tutarlı şekilde izah etmek boynumuzun borcudur diyen Yıldırım, "Eğer bu izahatlar yerine getirilemezse, eksik ve yanlış bilgilerle sosyal medya paylaşımları yapılırsa, dün başka bugün başka şeyler konuşulursa sağlık emeğinin hakkı ve hukuku adına ne yazık ki yakışıksız olur." diyerek "Dün sağlık çalışanlarına müjde verip, bugün kara haber vermek talihsizliktir." ifadelerini kullandı.

UMUTLAR BAŞKA BAHARA MI?

Yıldırım, Sağlık çalışanları için bu hafta yapılması düşünülen bütçe çalışması 2022 yılına ertelendi, hani 15 Ocakta maaşlara yansıyacaktı! Umutlar bir başka bahara mı kaldı? Oysa açıklamalar bir biri ardına gelseydi, saha rahatlasaydı, inanın ki yapılacak 20bin atamadan daha fazla etkili olacaktı. Önce mevcut çalışanlar memnun edilmeli ki sonrasında istihdam edin. İstihdam edilenlerin sorunları, istihdam edilmeden çözümlenmelidir, dedi.
 
Kahraman sağlık çalışanlarımız, özellikle pandemi sürecindeki şu son iki yılda insan üstü bir gayretle ülkemizin her yerinde gece gündüz demeden çalışıyor. Bu nedenle istisnasız tüm sağlık çalışanlarımızın 2022 yılının ilk aylarında özlük haklarına ve çalışma ortamlarına ilişkin en elzem iyileştirmeleri beklemesi de elbette hakkıdır. 

ACİL MÜDAHALE KAÇINILMAZ!

Sağlık çalışanlarının ücret politikalarında adil ve hakkaniyetli bir sistem olmayışına bağlı olarak yaşanan sıkıntıların çalışma barışına ve sağlık hizmeti sunumuna vurduğu yıkıcı darbeler her geçen gün şiddetini arttırmaktadır. 

Bu çerçevede; söz konusu mücadelenin sürdürülebilmesi adına özellikle kamu görevlilerinin Eylül ayından itibaren yaşanan finansal istikrarsızlık nedeniyle maruz kaldığı gelir kaybının giderilmesi ve alım gücünün tekrar yükseltilmesi noktasında hükümete çağrıda bulunuyoruz.

EN AZ %50 ZAM YAPILMALI!

Başkan Yıldırım, vergi muafiyetinin herkese eşit şekilde yansımayacağını bu yüzden de mutlaka ek zam düzenlemesinin yapılması gerektiğini belirterek “Herkese eşit yansıyacak bir algı oluşuyor bundan dolayı da bilgi paylaşmamız gerekiyordu bu bilgiyi hükümetle paylaştık. Bu çerçevede, “Ek Protokol” başta olmak üzere 3600 Ek Gösterge ve Sözleşmeliler konusu için zaman kaybedilmeden bir araya gelerek, müzakereye fırsat verip, kamuoyuna deklare edildiği üzere ek zammın 15 Ocak maaşlarına yansıması için çalışmaları bir an önce tamamlanmalıdır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393