BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Mutlu: Milli İrade Meydanı kent için çok önemli bir fırsattır

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Milli İrade Meydanı Projesi için önerileri dile getirdi. 

30 Aralık 2021 23:00
Mutlu: Milli İrade Meydanı kent için çok önemli bir fırsattır

Bilindiği üzere Milli irade meydanı (eski perşembe pazarı) yeni tanıtılmıştı. 50 dönümlük koca alanı bir meydan olarak kullanmanın çok fonksiyonel olmadığını dile getiren Mutlu; Zaten eski valiliğin orası ( 8 dönüm) bir beton alan olarak kent meydanı haline getirildi. Milli irade meydanı eski valiliğin tam 7 katı büyüklüğündeki bir alan, dolayısıyla burası daha fonksiyonel kullanılmalıdır. İzmit merkezinde eski valilik binasının olduğu alan altı otoparklı güzel bir meydan olmuştur. Ayrıca Cumhuriyet parkı alanı da bir meydan hüviyetindedir. 

Peki, Milli İrade Meydanına ne yapılmalıdır;

1 - Kentin hâlihazırda otopark ihtiyacı ilerleyen süreçte çok daha fazla artacaktır. Alanın altı mutlaka kapalı otopark olmalıdır. Mümkünse yeni teknolojinin kullanıldığı liftli veya asansörlü, alanın en yüksek fayda ile kullanıldığı bir sistem geliştirilmelidir.

2- Meydanın güney kısmına (Baro karşısı) Taksim' deki Atatürk Kültür Merkezi(ATM) benzeri şehrin sembolü olacak bir mimari yapı ile bir kültür merkezi yapılmalıdır. Şehrimizde tiyatro, konser, fotoğraf sergisi vs. her türlü sanat faaliyeti için Süleyman Demirel Kültür Merkezi ve Sabancı Kültür Merkezi (ki tadilatı yılan hikâyesine dönmüştür) kullanılmaktadır. Bu da artık ihtiyaca cevap veremez hale gelmiştir. Ayrıca Sekapark Kongre merkezinin şehrin dışında kaldığı ve tek başına yetmediği aşikârdır. Şehrin merkezine böyle bir kültür merkezi yakışır. 

3- Yine meydanın uygun bir alanına birkaç salonlu nikâh salonu yapılabilir. Bu da kent için ciddi bir ihtiyaçtır.
Bu alan kent için çok önemli bir fırsattır. Bunun heba edilmemesi gerekmektedir. 

Ayrıca belirtmek isterim ki belediye başkanımız bu tip çalışmalarda siyasi partilerin sivil toplum kuruluşlarının yeni projeleri ile ilgili düşüncelerini alması projelerin ufkunu geliştireceği gibi daha faydalı olacağına inanmaktayız. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.