BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Mal ve hizmetlere gelen zamlar geri alınsın, ücretlere ek zam verilsin!

Emek Partisi (EMEP), artan hayat pahalılığına dair açıklamasında mal ve hizmetlere gelen zamların geri alınmasını ve ücretlere ek zam verilmesini talep etti. 

04 Ocak 2022 12:53
Mal ve hizmetlere gelen zamlar geri alınsın, ücretlere ek zam verilsin!

EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan imzalı açıklamada, "zamlı" asgari ücretin daha çalışanların cebine girmeden eridiği ve halkın yoksulluğunun katlandığı vurgulandı. Erdoğan'ın "müjde" diye açıkladığı 2 bin 500 TL'lik emekli maaşına dair "Buyurun, 2500 TL’ye bir ay siz geçinin" denilen açıklamada, özellikle metal işçilerine sözleşme taslaklarının yenilenmesi için mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.

Milyonlar sefalet ücretine mahkûm edilirken, bir avuç sermaye sınıfına teşvikler ve kıyaklar yağdığı belirtilen açıklamada "Bu gidişatı değiştirebiliriz, bir avuç asalaklar topluluğunu ve onların siyasi erkini sırtımızda taşımak zorunda değiliz. Zam yağmuruyla gelen kara kışı mücadelemizle bahara çevirebilir, kazanabiliriz" denildi.

EMEP'in açıklaması şöyle:

"TÜİK tarafından Aralık enflasyonu 13,58, YİÜFE 19,08, yıllık bazda TÜFE 36,08, YİÜFE 79,89 olarak açıklandı. Aynı gün Erdoğan öğle saatlerinde yaptığı konuşmada 2021 yılında ihracatın %32,9 arttığını söyleyerek 225 milyar 368 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini bildirdi. Türk ekonomisinin yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlası yoluyla büyümesine işaret ederek bu büyümeyi tarihi bir başarı olarak tanımladı ve başarının gizli kahramanlarına, emekçilere teşekkür etti.

"2.500 TL İLE BİR AY SİZ GEÇİNİN!"

Erdoğan’ın teşekkür ettiği işçi ve emekçilerin payına yeni yılı iğneden ipliğe gelen zamlarla karşılamak düştü. Aralık ayında 4.250 TL olarak belirlenen asgari ücret, daha çalışanların cebine girmeden eridi. Halk, yeni yıla zamlarla uyandı. Elektrikten, doğalgaza, akaryakıttan, ulaşıma, köprü geçişleri, ÖTV, MTV, vergi, ceza ve harç bedelleri başta olmak üzere tüketim mallarına ve hizmetlere gelen zamlar neticesinde halkın yoksulluğu katlandı. Son zamlar %35’lerden %50’lere kadar genişledi.

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Erdoğan, hiç sıkılmadan, kamu emekçilerine %28, toplam artış oranını %30,5’e çıkardıklarını açıkladı. Emeklinin sefaleti ortadayken en düşük emekli maaşı 2.500 TL olarak müjde niyetine açıklandı!

Sonra neymiş efendim, yoksulu enflasyona ezdirmemişlermiş! El insaf Erdoğan, manipülasyonun bu kadarına pes artık. Buyurun, 2.500 TL’ye bir ay siz geçinin bakalım!

"SESİMİZİ YÜKSELTELİM, YOKSA ÜLKE YIKIMA SÜRÜKLENECEK"

Bu zam dalgası ve yüksek enflasyon karşısında emekçilerin TİS sözleşmeleri güncellenmeli ve ücretlere ek zam yapılmalıdır. Özellikle metal işçileri bugünden sözleşme taslaklarının yenilenmesi için mücadeleyi yükseltmelidir.

Öte yandan milyonlar sefalet ücretine mahkûm edilirken, bir avuç sermaye sınıfına yine teşvikler kıyaklar yağdı. Bu gidişatı değiştirebiliriz, bir avuç asalaklar topluluğunu ve onların siyasi erkini sırtımızda taşımak zorunda değiliz. Zam yağmuruyla gelen kara kışı mücadelemizle bahara çevirebilir, kazanabiliriz. Şimdi işçi ve emekçiler için, tüm halk kesimleri için birleşme, sesini yükseltme, gücünü artırma ve mücadele zamanıdır. Sermaye düzenini ve tek adam yönetiminin saldırılarını durdurmanın başka yolu yoktur. Aksi halde enflasyon üç haneli rakamlara tırmanacak, ülke daha çok yıkıma sürüklenecektir."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.