BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Tarhan: Emeklilerimizi yoksulluğa mahkum ettiler

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, dün akşam yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en düşük emekli aylığının 2500 TL olacağı yönündeki açıklamasının ardından en düşük emekli aylığının asgari ücret kadar olması yönünde 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.  

04 Ocak 2022 00:24
Tarhan: Emeklilerimizi yoksulluğa mahkum ettiler

Tarhan asgari ücrete yapılan zammın emekli aylıklarına yansıtılmadığına dikkat çekerek “En düşük emekli aylığının 2.500 TL olarak belirlenmesi nedeniyle emeklilerin yaklaşık 1,5 milyonu açlık sınırının altında yaşamaya devam edecek. Bunu biz söylemiyoruz Sayın Cumhurbaşkanı dün akşam yaptığı açıklama ile kendisi söylüyor. Türk-İş tarafından Kasım 2021 için açıklanan ve sadece gıda harcamalarından oluşan 3 bin 191 liranın altında yani açlık sınırının da altında yaşayan emeklilerimizin yanı sıra, kira, ulaşım ve faturaları da kapsayan yoksulluk sınırının kasım ayı itibarıyla 10 bin 395 lirayı olarak belirlendiği dikkate alındığında emeklilerimizin büyük bir bölümü yoksulluk sınırının altında yaşıyor.” dedi.

“Kendi emeklimiz ay sonunu zor getirirken, turist emekliler ülkenin keyfini sürüyor”

TBMM Başkanlığına sunduğu teklifle 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda yapılacak değişiklikle, malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıkların 5454 sayılı Kanun kapsamında yapılan ek ödemeler hariç en az asgari ücret kadar olmasını amaçladığını belirten Tarhan, “Ülkemize gelen turistlerin büyük bir bölümü emeklilerdir. Kaplıcalarımızın, güneşimizin, denizimizin, doğamızın yani ülkemizin keyfini yabancılar sürerken bizim emeklilerimiz yıllarca çalışıyorlar. Bu ülkenin kalkınması için katkı sunuyorlar. Rahat edip dinlenecekleri dönemi ise ay sonunu getirme derdiyle geçiriyorlar. Bu gidişe bir dur demeliyiz. Ülke kaynaklarını çarçur eden, itibarından tasarruf etmeyen Ak Parti iktidarı yandaşı, yoldaşı kayırmayı ve ihya etmeyi bırakmalı artık ülke kaynaklarını vatandaşı için kullanmalı, vatandaşın yaşam kalitesini yükseltmek için gerekli adımları atmalıdır.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393