BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Bizi kendinizle karıştırmayın

04 Ocak 2022 Salı günü İzmit Belediye Meclisi toplantısında Ak Parti grup başkan vekili Muharrem Tutuş’un Kapanca sokakta bulunan basın müzesinin kentimiz gazetecileri tarafından kullanımı ile ilgili tahsis süresinin uzatılması konulu önergesi üzerine İzmit Belediyesi basın sözcülerinden Cem Şakoğlu bir açıklama yayınladı.  

05 Ocak 2022 11:08
Bizi kendinizle karıştırmayın

Şakoğlu açıklamasında şunları söyledi;

Kapanca sokaktaki Basın Müzesi

Dün yapılan İzmit Belediye Meclisi toplantımızda Ak Parti grup başkan vekili Sayın Muharrem Tutuş’un her zaman yaptığı algı oyunlarından birisine şahit olduk. Sayın Tutuş meclisimize Kapanca sokakta bulunan ve kentimiz gazetecileri tarafından kullanılan basın müzesinin tahsis süresinin uzatılması ile ilgili bir önerge sundu. Dışarıdan bakıldığında son derece duyarlı bir hareket gibi duran bu önergenin arka planının ne olduğunu Sayın Tutuş’un kendisi de, meclisteki grup arkadaşları da, gazeteci kardeşlerimiz de net olarak biliyor. Ancak bilmeyenlerin de bilmesi adına ben durumu bir kez daha açıklığa kavuşturayım. 

Önerge vermenize gerek yoktu

İzmit Belediyesi olarak Kocaeli Gazeteciler Cemiyetinin kullanımında olan basın müzesinin tahsis süresinin uzatılması konusu Sayın Tutuş’un ya da Ak Parti grubunun meclise getirilmesinden çok önce halloldu. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile bu konu zaten konuşulmuş ve hatta kendileri için başka neler yapabiliriz diye istişare edilmişti. Bunu siz de biliyorsunuz aslında. Ak Parti grubunun konuyu bildiği halde önerge vermesine hiç gerek yoktu ama siyaseten bunu yapmak zorunluluğu hissettiler sanırım. Bakın dün akşam saatlerinde tarihi Süleyman Paşa hamamında Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu ile İzmit Belediye Başkanımız Sayın Av. Fatma Kaplan Hürriyet hanımefendinin de katıldığı bir yemek organizasyonumuz oldu. Sonrasında akşam saatlerinde basın müzemizi de bir kez daha birlikte ziyaret ettik. Bırakın tahsisi uzatmamayı, birlikte başka neler yapabiliriz onlar konuşuldu son derece samimi bir şekilde. 

Biz siyasi intikam peşinde değiliz

Burada bir tespit yapmak istiyorum. Bakın biz İzmit Belediyesiyiz. Kişilerin, ihtirasların ya da siyasi intikamın peşine düşmeden kent ve kent insanı için faydalı olan her şeyin altına imzamızı atmaya devam edeceğiz. Sayın Tutuş’un bu önergesi aslında bir suçluluk psikolojisidir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin İzmit Belediyesinin sözüm ona önüne ket vurma çabalarından kendilerinin de ne denli rahatsız olduklarının bir dışavurumudur. Ancak yine söylüyorum ki bizi kendileri ile sakın karıştırmasınlar. Bize yaptıklarını biz başkalarına asla yapmayacağız. Kapanca sokakta bulunan ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyetimiz tarafından kullanımda olan Basın Müzemizin tahsis süresini zaten uzatacağımız gibi basın müzemizi daha da geliştirebilmek, halkla buluşturabilmek için programlar yapacağız. Bunların tamamına yakınını Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti yönetimindeki arkadaşlarımızla samimi bir şekilde konuştuk. 

Zaten olması gereken bir durum için önerge verilmez

İzmit Belediyesi Ak Parti grup başkan vekili Sayın Muharrem Tutuş kendince yine siyasetini yaparak meclisimizdeki anlayışlarını ve bakış açılarını ortaya koydu. Meclisimiz canlı yayınlandığı için ve salonda meclisimizi izleyen gazeteci kardeşlerimiz olduğundan dolayı prim yaparız anlayışıyla önerge olarak sunduğu konu bize göre çok anlamsız bir konuydu. Tahsisin uzatılmasını bize önerge olarak vermek bizim anlayışımıza göre gereksizdi çünkü zaten olması gereken bir durum olduğundan dolayı bizim nazarımızda gündem bile teşkil etmeyecek nitelikteydi. Kendi basın yayın organlarında bizi algı yapmak ile suçlama çabaları meğer yine kendi iç dünyalarının sesleriymiş. Zaman her şeyin en iyi ilacıdır. Günü geldiğinde kent halkı kimin ne yaptığını, neden yaptığını net bir şekilde gördüğünü ortaya koyacak. Biz her şeye rağmen işimizi yapmaya, kentimize ve kent halkımıza hizmet etmeye, üstelik bu işten de haz duymaya keyifle devam edeceğiz. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393