banner410

banner422

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Emirşah Torun: Ben direnince başkasının yerini bize verdiler

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Milli İrade Meydanı Projesinde temsil ettiği kuruma yer ayrılmaması dolayısıyla bir açıklama yaptı 

07 Ocak 2022 23:57
Emirşah Torun: Ben direnince başkasının yerini bize verdiler

OTURDUĞU KOLTUĞA YAKIŞMAYAN AMİYANE TABİRLER

Öncelikle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Sayın Yaşar Çakmak’ı İzmit Belediyesini hedef alan ve hiç de yakışık olmayan amiyane sözlerden ötürü kınıyorum. Büyükşehir Belediyesinin hiç alışık olmadığı bir şekilde, İzmit Belediyesi olarak halkımıza sorarak hayata geçirdiğimiz projeleri kendisi çok iyi bilmese de halkımız çok iyi bilmektedir. Bu yüzden kimi kime şikâyet ettiğinin de iyi bilmesini isteriz. 

HIRSLARI GÖZLERİNİ KÖR ETMİŞ

Sayın Yaşar Çakmak ya İzmit Belediyesinin açıklamasını çok iyi okumamış ya da İzmit Belediyesine saldırmak uğruna hırsları gözlerini kör etmiştir. Daha önce projeden kesinlikle haberdar edilmeyen İzmit Belediyesinin Başkan Yardımcısı olarak bizzat katıldığım Milli İrade Meydanı Projesi’nde temsil ettiğim kuruma kesinlikle bir yer ayırılmamıştır. Yer ayırılmadığını görünce, orada protokolden sorumlu bir beyefendiye İzmit Belediyesine ayrılan yeri sorduğumda, diğer belediyelerin önde olmasına rağmen rastgele arka sıralardan bir yer gösterildi. 

BAŞKA BİR İSİM ETİKETİ SÖKEREK BENİ OTURTTULAR 

Kendilerine Başkanımız Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’i temsilen geldiğimi iletince ise ön sıralardan başkasına ait bir isim etiketi sökerek bana verdiler. İzmit Belediyesinin önceki açıklamasında olduğu gibi lansman toplantısında İzmit Belediyesine bir yer ayırılmamış, ben talep edince başka birisinin etiketi sökülmüştür. Yani İzmit Belediyesi adına yer ayırılması gibi bir durum söz konusu değildir. Kendi amiyane tabiriyle “Duvara Toslayan”ın kim olduğunu söylemek isterdik, ancak kendisiyle aynı seviyeye düşme gayretinde olmadığımızdan bunun da takdirini halkımıza bırakıyoruz. 

SALDIRARAK HEDEF ŞAŞIRTMAYA ÇALIŞTI AMA NAFİLE

Ne yazık ki; Sayın Çakmak’ın içerisinde bulunduğu çıkmazı da çok iyi anlıyoruz. Halka sormadan ve “En iyisini biz biliriz” edasıyla yapılan bir proje toplantısının ne kadar yanlış olduğunu kendisi de az çok anladı ve açıklamalarıyla seviyeyi düşürüp dikkatleri başka yere çekmek istedi.  İzmit Belediyesi ve İzmit halkının asıl konusu proje diye sunulan ama kentin dokusu ile hiçbir ilgisi olmayan kent meydanı projesidir. 

6,5 MİLYARLIK BÜTÇELİ BÜYÜKŞEHİR KENDİSİNİ BİZİMLE KIYASLIYOR

Ayrıca Sayın Çakmak’ın Koskoca 6,5 katrilyonluk bütçeli bir Büyükşehir’i nasıl bir akılla, Kocaeli Büyükşehir ile İzmit Belediyesi kıyaslaması yaptığını da anlayabilmiş değiliz. Bir yandan akıllara ziyan ama bir yandan da bu kıyaslamanın yapılması kendi açımızdan sevindiricidir. 

İZMİT’İ YAPBOZ TAHTASINA ÇEVİRMEYİN 

Bizler halen daha aynı yerdeyiz. “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi; kimseye sormadan, halkın taleplerini dinlemeden, kentin o alandaki isimlerine danışmadan, paydaşlarının fikirlerini önemsemeden bir projeyi hayata geçirmeye çalışmaktadır. Kendi zevklerine göre İzmit’i yapboz tahtasına çevirmek isteyenleri bir kez daha uyarmak istiyoruz. Milli İrade Meydanı projeniz de; halka sormadan yaptığınız ve sonradan hatanızı anladığınız, içime sinmedi dediğiniz Eski Valilik Alanı Kent Meydanı Projesi gibi olmasın.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner418

banner416