banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Başiskele Belediyesi’nde memurların yüzü güldü

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, belediyede görev yapan memur ve sözleşmeli memurların refah seviyesini ve şartlarını iyileştiren “Sosyal Denge Sözleşmesi”ni imzalayarak mesai arkadaşlarının yine yüzünü güldürdü. 

10 Ocak 2022 23:52
Başiskele Belediyesi’nde memurların yüzü güldü

Başiskele’nin değişimi ve gelişimi için tüm mesai arkadaşlarıyla hep birlikte güzel işler yapan Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ve BEM-BİR-SEN Kocaeli Şube Başkanı Faruk Zihni, belediyede gerçekleşen törenle belediyedeki 137 memur ve sözleşmeli memuru ilgilendiren Sosyal Denge Sözleşmesi’ne imza attılar. Başkan Özlü’nün ‘çalışanları enflasyona ezdirmeme’ kararlığı ile imzalanan ve 2022 ve 2023 yıllarını kapsayacak sosyal denge sözleşmesinde belediye memurlarının refah seviyesini yükseltecek ücret oranıyla anlaşma sağlandı.  

BAŞKAN ÖZLÜ: İLÇEMİZİN GELİŞİMİNDE MEMURLARIMIZIN BÜYÜK KATKISI VAR

Toplu sözleşmelerde çalışanlarının her zaman yüzünü güldüren Başkan Özlü imza töreninde yaptığı konuşmada, “ Sosyal Denge çalışmasında biz temel olarak mesai arkadaşlarımızı mağdur etmeyecek eşitlikçi bir denge oluşturma gayesiyle bütün memur arkadaşlarımıza aynı sosyal dengeyi vermiş bulunuyoruz. Kocaeli’de bu anlamda belediyelere baktığımızda hemen hemen benzer sözleşmelerin ortaya çıktığını memurların, işçilerin sendikalarla uyumlu bir biçimde bu süreçleri götürdüğünü kavgaya, gürültüye, tartışmaya, mutsuzluğa, huzursuzluğa yer vermeden gayet başarılı bir sendikal süreçlerin yürütüldüğünü görüyoruz. Bugün de Başiskele’mizde bunun güzel bir örneğini yapıyoruz. Böyle bir sözleşmeye imza attığımız için ayrıca mutluyuz. Çünkü ülkemizin sürekli gelişmesiyle birlikte, ilçemizin gelişiminde ortaya çıkan başarıda herkesin olduğu gibi bu bölgede hep birlikte çalıştığımız memur arkadaşlarımızın da çok önemli katkısı var.” dedi.

“PANDEMİYE RAĞMEN BÜTÇEMİZ 2 KAT ARTTI”

Sözleşmeye katkı sağlayan herkese teşekkür eden Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, “Ekonomimiz büyüyor, Başiskele’mizin bütçesi büyüyor. Yaklaşık 2 yıldır pandemi ile mücadele etmemize rağmen 2019-2022 arasındaki bütçelerimiz Elhamdülillah hemen hemen 2 kat arttı. Ortaya çıkan bir refah varsa ve bir bütçe büyüklüğü artışı varsa bunu hep birlikte yaptık. Dolayısıyla çalışanlarımızın da rahat yaşayacağı, kafalarının rahat olacağı ücretleri alması bizim için çok önemli. Bu süreçte bize katkı sağlayan hem buradaki çalışma arkadaşlarımıza, hem sendika temsilcilerimize, hem de BEM-BİR-SEN temsilcilerimize çok teşekkür ediyor, yeni sözleşmenin mesai arkadaşlarıma ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu. 

FARUK ZİHNİ’DEN BAŞKAN ÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR 

Başkan M. Yasin Özlü’nün ardından konuşan BEM-BİR-SEN Kocaeli Şubesi Başkanı Faruh Zihni ise, “Başkanımızın da söylediği gibi Kocaeli’de toplu iş sözleşmeleriyle ilgili görüşmeleri her zaman olumlu şekilde yürütüyoruz. Uyum içerisinde personellerimizi mutlu edecek, onların alım gücünü yükseltecek şekilde güzel de oranlarla sözleşmemizi imzalayacağız. Ben başta Başkanım, başkan yardımcılarım, şube müdürlerim ve temsilci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sözleşmemizin de hayırlara vesile olmasını diyorum.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393