banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Mülakat mağdurlarının beklediği yasa mecliste

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, mülakat mağdurlarının uzun zamandır beklediği kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu. 

12 Ocak 2022 17:32
Mülakat mağdurlarının beklediği yasa mecliste

Tarhan, “Ülkemizde eğitim sisteminde fırsat eşitsizliği gibi temel bir sorunla karşı karşıya olan gençlerimiz, tüm bu sorunlara rağmen eğitim hayatlarını tamamladıklarında işe girişlerde mülakat engeline takılarak yeni bir fırsat eşitsizliğinin mağduru oluyorlar. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu sınavlara dair esasları bir yönetmeliğe bırakmış durumda. Bu yönetmelikte de sözlü sınavların önü açılmış. Ancak esasları belirlenmiş. TBMM Başkanlığına sunmuş olduğum Kanun Teklifi ile sözlü sınav ve mülakatlarda değerlendirmeye dair bir sınırlama getirmeyi hedefledik. Yazılı sınavda başarılı olan gençlerimizin, sözlü sınav ve mülakatlarda elenmelerinin önüne geçmek işe giriş değerlendirmesinde sonuç puanlamasında yazılı sınav sonuçlarının %95 ve sözlü sınav ve mülakatların ise %5 etkisi olmasına yönelik bu düzenleme liyakatsizliğin, kayırmacılığın ve işe alımlardaki fırsat eşitsizliğinin de önüne geçecektir.” dedi. 

“Gençlerimiz için gelecek umudunun adresi CHP’dir”.

Ak Parti iktidarında Türkiye’nin başta demokrasi, hukuk, insan hakları gibi en temel alanlarda sürekli olarak geriye gittiğinin uluslararası istatistik çalışmalarıyla ortaya konulduğuna dikkat çeken Tarhan, “Gençlerimiz Ak Parti iktidarının her dönem başka bir uygulama ile rayından çıkardığı eğitim sistemine olan güvensizlikten yurtdışına eğitim almaya giderlerken, ülkeye dönmek istemiyorlar, gelinen noktada yetişmiş gençlerimiz de iş bulmak, hayatlarını kurmak amacıyla yurtdışına gitmek istiyorlar. Bu durum ülkemiz için büyük bir kayıptır. Gençlerimiz ülkemizin sadece geleceği değil, bugünüdür de ama ne yazık ki Ak Parti iktidarı gençlerimize yaşanacak bir ülke vadetmemektedir. Gençlerimiz için gelecek umudunun adresi de CHP’dir” dedi.

Yasa teklifinin TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi ve tüm siyasi partilerin destek vermesinin önemine değinen Tarhan, bu teklife her siyasi partinin görüşlerinin aynı zamanda gençlere, eğitim sistemine ve işe alımlarda liyakate dair yaklaşımının da en önemli göstergesi olacağını söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393