BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Hürriyet: Yasa teklifimiz tozlu raflardan inmeli, Basın Onur Günü ulusal çapta kutlanmalı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 tarihinde ilk ve tek basın toplantısını gerçekleştirdiği Kasr-ı Hümayun Saray Müzesi’nde gerçekleştirilen 16 Ocak Basın Onur Günü programına katıldı 

16 Ocak 2022 08:09
Hürriyet: Yasa teklifimiz tozlu raflardan inmeli, Basın Onur Günü ulusal çapta kutlanmalı

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dönemin önemli gazetecileriyle 16 Ocak 1923’te yaptığı ve Cumhuriyet fikrini ilk defa paylaştığı tarihi basın toplantısının 99. yıl dönümü düzenlenen programla kutlandı. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından Kasr-ı Hümayun Saray Müzesi’nde düzenlenen programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, basın emekçilerinin 16 Ocak Basın Onur Günü’nü tebrik ederken, bu tarihi günün ulusal çapta da kutlanması gerektiğini söyledi. 

FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ

Başkan Hürriyet, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İzmit’te 16 Ocak 1923'te gerçekleştirdiği ilk ve son basın toplantısında; özgür düşüncenin ve bunun halkta yansıması olan fikir özgürlüğünün, bir ulusun kaderinde ne kadar önemli olduğunu bir kez daha dünyaya duyurmuştur. 

TÜM DÜNYADA

Bu basın toplantısında sadece Anadolu’da değil tüm dünyada büyük yankı getirecek olan Cumhuriyet fikrini ilk olarak demokrasinin en önemli aracı olduğuna inandığı gazetecilere açıklamıştır. Bir kadın belediye başkanı olarak ne büyük gurur ki; kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinden 10 yıl önce, kadınlar eninde sonunda bu hakkı alacaktır. Mecliste temsil edileceklerdir” sözünü burada söyleyerek İzmit’ten bu müjdeyi vermiştir. Sevgili basın emekçileri; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 99 yıl önce bugün gerçekleştirdiği basın toplantısına katılan üstatlarınız gibi, kıymetli haberlere ulaşmanızı canı yürekten diliyorum.

16 OCAK ULUSAL ÇAPTA KUTLANSIN

Kocaeli Milletvekilliğimde 2017 yılında 16 Ocak Basın Bayramı'nın, tıpkı Çalışan Gazeteciler Günü gibi, ulusal anlamda kutlanması konusunda kanun teklifi sunmuş, konuyla ilgili olarak da gerekli görüşmelerde bulunmuştum. Ama ne yazık ki, gerekli hassasiyet gösterilmedi ve o kanun teklifi halen daha İçişleri Komisyonu'nda bekliyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün Cumhuriyet fikrini açıkladığı ilk ve son basın toplantısının ulusal çapta kutlanacağı günler de gelecek, buna inancım tam. Umuyorum o kanun teklifi tozlu raflardan iner bir an önce ulusal çapta bu onurlu gün kutlanır.

BASIN ONUR GÜNÜ’NÜZÜ TEBRİK EDİYORUM

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemiz açısından çok büyük değeri olan bu önemli tarihin 99. yıldönümünü kutluyor, yerel ve ulusal gazete, dergi, internet haber temsilcileri, radyo ve televizyonlarımız başta olmak üzere bütün basın emekçilerinin 16 Ocak Basın Onur Günü’nüzü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393