banner542

banner545

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

O vekil muhtarlara bir dokundu, bin ah işitti!

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İzmitli muhtarları ziyaret etti ve onlara konuşmuş oldukları sorunları TBMM'de gündem etme sözü verdi. 

20 Ocak 2022 06:04
O vekil muhtarlara bir dokundu, bin ah işitti!

İşte o muhtarların bu ziyarette sarf ettikleri sözler:

Bir vatandaşımız 1,5 ay önce psikolojik olarak ve imkansızlıklar sonucu, yoksulluktan intihar etti.

Akpınar Mahallesi Erhan Aydın: Mahallenin durumunun tamamı alt gelir grubundan oluşur. Deprem konutlarımız da bizim alt gelir grubu olarak geçiyor. Alt gelir grubuna hitap ediyor. Bizim buradaki yoksul kesimimiz olan, hiçbir geliri olmayan 396 dairemiz var. Bunlarda da sıkıntı büyük. Sosyolojik olarak, ekonomik olarak sıkıntılı vatandaşlar. İşleri olmadığı için zor durumda vatandaşlar. Çoğu elektrik, suyunu dahi ödeyemeyecek durumda, kesik durumda. Bize müracaat edenlere yardımcı olmaya çalışıyoruz elimizden geldiği kadar ama yetiştiremiyoruz tabi ki. Vatandaş sıkıntılı, sıkıntılı olduğu içinde elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz ama toplama bir yer olduğu için sosyolojik olarak da sıkıntı. Uyuşturucu ile ilgili sık sık çalışmalar yapıyoruz. Tabi ki dediğimiz gibi alt gelir grubu olduğu için uyuşturucu diğer mahallelere göre biraz daha fazladır bizim bölgemizde. İntihar vakaları da bir bayan vatandaşımız 1, 1,5 ay önce psikolojik olarak ve imkansızlıklar sonucu, yoksulluktan intihar etti. Derinden üzdü bizi, keşke elimizden gelseydi ona ulaşabilseydik.

Postane memuru gibi çalışıyoruz burada. En küçük tebligata 36 gibi bir rakam alıyor postane ama bulunamadığı zaman da bize bırakıyor.

Akpınar Mahallesi Erhan Aydın: Mahallemiz İzmit’in %90’ından farklı bir mahalle, bizim mahallemiz yeni yerleşim yeri ve TOKİ’nin yaptığı konutlardan oluştuğu için oturmuş kültürel yapı yok tüm bölgelerden insanlarımız var o yönden uyuşmazlıklar, birbirini tanımama, komşuluk ilişkisi de olmadığı için dışarıdan gelen kişilerin rahat barınabildikleri bir yer. Postane memuru gibi çalışıyoruz burada. En küçük tebligata 36 gibi bir rakam alıyor postane ama bulunamadığı zaman da bize bırakıyor, parasını onlar alıyor işini biz yapıyoruz. Hiç değilse muhtara evraklarla ilgili ödenek çıkması gerektiği. Olması da gerekiyor. Bir muhtarlığın gideri var, biz vatandaştan evrak parası almıyoruz. Harcadığımız kâğıt 10 kuruş vatandaştan 10 lira çıkarılmış, vatandaşın durumu ortada. Hepsi alt gelir, yoksul grubu. Elektriği, suyu, kirası anlamında destek olunabilir. PTT memuru gibi çalışıyoruz. Evet geliş yollarımız ile ilgili sıkıntılarımız var. Rampa bir yol, dik bir yol. Yolun eğiminden dolayı bazen kazalar oluşabiliyor. Giderken de görürsünüz direk yerinde yoktur, kazalarla olan şeyler, araçlar direğe çarpıyor direği alıp götürüyorlar yenisini yerine koyulmuyor. Yolun eğiminin azaltılması veya alternatif bir yol çalışması gerekiyor, vatandaşın rahat ve huzurlu bir şekilde gelmesi için. İnşallah vatandaşın derdi bizim derdimiz, bir nebze vatandaşa yardımcı olabilirsek ne mutlu.



Günde 20 tane posta tebliği geliyor, tebliğ başına 25 TL olursa 500 TL’lik bir evrak var

Fatih Mahallesi Muhtarı Musa Temel: Malum kalabalık bir mahalle benim en büyük sıkıntım tebliğ konusunda. Günde 20 tane posta tebliği geliyor bana. Sanıyorum bir tane tebliğin maliyeti 25 TL, en küçüğü. 10-15 tane geliyor. Dün 20 tane geldi. Tebliğ başına 25 TL olursa 500 TL’lik bir evrak var. Vatandaşımızı bulamıyor, bize getiriyor, biz belirli dönem saklayıp imha ediyoruz bunları. Vatandaş evinde olmuyor, tatilinde oluyor ulaştırmakta zorluk çekiyoruz. Bunu bir sistemde devletin online olarak mesaj olarak, E-Devlet’te görebilir, bu şekilde düzenleme yapılmasını hem devlete bu yük olmaktan çıkar hem daha etkili ve sağlıklı olur. En büyük sıkıntımız var. Zaten belediyemizde temizliğimizi yaptırıyoruz ama bu hem bizi hem de vatandaşın çok zorluk çektiği bir durum. Ulaşım yönünde ceza gidiyor mesela o da önemli daha sağlıklı bir şekilde çalışılması lazım diye düşünüyorum.

Muhtarlar için en büyük sıkıntı tebliğ konuları

Hatipköy Mahallesi Muhtarı Habibe Demiroğlu Aksoy: Sayın vekilim muhtarlar için en büyük sıkıntı tebliğ konuları. Onunla alakalı Bakanlığımız da bu çalışmayı yürütürse hem bizim hem vatandaş için daha kolay olacaktır. Onun dışında herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Hizmet noktasında belediyelerimize biz köprü vatandaşın sesiyiz, o noktada vatandaşın talebini iletiyoruz. Bu zamana kadar da şahsım adına herhangi bir sorun yaşamadım. Hizmet noktasında da almaya devam ediyoruz. Umarım daha iyi olacaktır. Teşekkür ederim, bizi dinlediğiniz için. Sağ olun.

Beni yılın muhtarı seçen Kırmızı Kocaeli ailesine çok teşekkür ederim

Şirintepe Mahallesi Muhtarı Nilgün Düzen: Öncelikle geldiğiniz için ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Beni yılın muhtarı seçen Kırmızı Kocaeli ailesine çok teşekkür ederim, mahalle halkına çok teşekkür ederim, bu onurlu gurur verici görevi bana verdikleri için onlara teşekkür ederim. iyi ki varlar. Sorunlarımızı çözmeye de çalışıyorum. İSU 2022’de proje onaylandı, altyapı yenilenmesi projemizin, onaylandı yapacağız dediler 2022 yılında. Ben de diyorum ki hazır yerler kazılmışken İSU altyapı çalışması yaparken elektrik tellerinin yeraltına alınmasını istiyorum. Kurumlara bunları bildirdim, Büyükşehir’e de SEDAŞ’a da ama olumsuz dönülüyor. 2022 projeleri onaylanmış şimdiden diyorlar. Ben yine elimden gelen mücadeleyi yapacağım bu konuda. Onun dışında liman yapmak istemilerdi Aktaş ve koruma fabrikası mahallemizde, mahalle halkının desteği ile örgütlü bir şekilde bu limanın yapılmasına izin vermedik.

Biliyorsunuz mahalle Körfez’de 40 tane liman var bence hiç gerek yok.

Çevreye verdiği geçmişte Aktaş’ların patlaması da olmuştu orada. Çevreye zarar veriyor. Denizimizi katlediyorlar, deniz halkındır halk kullansın. Sahilimiz var çok güzel, çok yıllar önce sahili halk kullanıyormuş denize de giriliyormuş, sahilin de güzelleştirilmesini istiyoruz. Cumhuriyet Mahallesi’nin sahili çok güzel oldu, buraya gelecek demişlerdi ama çalışma yok. Başvurusunu yaptık. Biz sahilin mahallemize açılmasını istiyoruz.

“Muhtarım elektrik, doğalgazı ödeyemedim.” diye her gün fatura atıyor arkadaşlar.

Şirintepe Mahallesi Muhtarı Nilgün Düzen: Sahiller halkındır, halkın kalsın diyoruz. Onun dışında mahallemizde, İzmit Belediyesi’nde bir sıkıntımız yok. Yapmaya çalışıyorlar, kaldırımlarımız, asfaltlarımız yapıldı, yapılacak olanlar var. Sosyal sorumluluk projelerimiz çok güzel gidiyor. İhtiyaç sahibi ailelerimize mahallemizin hayırseverleri, mahalle dışındaki hayırsever dostlarımız ile birlikte çok güzel destek çıkıyoruz. Ben isterim ki öyle bir sistem olsun ki ihtiyaç sahibi aile olmayacak bir sistemin gelmesini umut ediyorum, umutlarımız hep var olmasa yaşanılmaz zaten. Hele şu ekonomik krizde bir baksanız. “Muhtarım elektrik, doğalgazı ödeyemedim.” diye her gün fatura atıyor arkadaşlar. Biz elimizden geldiğince destek çıkıyoruz ama biz nereye kadar destek çıkacağız, bu işler devletin görevi onun yapması gerekir. İhtiyaç sahibi aileleri olmasın, insanlarımız en güzel yaşamı hak ediyor. Çalışıyorlar gece gündüz en güzel yaşamı hak ediyorlar. Teşekkür ederim. Yenimahalle’de otoban ve D-100 ağaçlandırması dikiyorlar ama çok yetersiz bence.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.