BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Öfkemiz, acımız kadar büyük!

Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım dün İstanbul Kartal’da canice yaşamına son verilen hemşire için Kartal Aile Sağlığı Merkezi önünde yapılan basın açıklamasına katıldı. Yıldırım yaptığı açıklamada, İnsanımızın sağlığı için canla, başla ve aşkla görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti, kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz, dedi. 

21 Ocak 2022 11:06
Öfkemiz, acımız kadar büyük!

Şanlıurfa, Denizli, Niğde ve Yalova’da utancın domino etkisi yaratan sağlık çalışanlarımıza şiddet haberleri gelmeye devam ederken, İstanbul’dan gelen haber ile yıkıldık. Kartal Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan hemşire arkadaşımız bir cani tarafından başından vurularak öldürüldü. Hayatını kaybeden hemşiremize Allah'tan rahmet diliyor, başta ailesi olmak üzere sağlık camiasının ve tüm Türkiye’nin başı sağolsun.

Sağlık Çalışanlarımız Endişeli!

Söylenecek çok da söz yok aslında!  İnsanlara faydalı olmak, tedavi etmek için gece gündüz 10 metrekare alanda çırpınan hekiminden sağlık personeline, hak ettiği değeri vermeyen üstüne birde saldıran ve hayatına kast edecek kadar aciz olana ne denir ki! İnsanlıktan nasibini almamışların yaptıkları bu canilik yanlarına kar kalmamalıdır. Şifa veren ellerin hasta ve hasta yakınları tarafından şiddet görmesi bizleri derinden sarsarken bu durumun artarak devam etmesi ise endişelerimizi arttırmaktadır.

Peki Şimdi Kim Suçlu?

Şiddetin önlenmesine yönelik kalıcı ve caydırıcı önlemler alınmadığını dile getiren Yıldırım, her gün bir ya da birkaç saldırı yaşanıyor. Gözü dönmüş katil ve canilerin önüne geçmek için daha nice canların yanması mı gerek, merak ediyoruz. Bunlara göz yumanlar, tedbir almayanlar, serbest bırakanlar cevap versin şimdi kim suçlu!

 Zor şartlar altında görev yapan sağlık çalışanlarının bir de şiddet endişesiyle çalışmaları nasıl olacak diye soran Yıldırım, çalışanlara yönelik şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması ve ağır hapis cezaları verilmesi dâhil her türlü önlem artık gözden geçirilmeli, bir an önce alınmalıdır. 

Adalete Olan Güven Sarsılıyor

Adli mercilerin verdiği kararları da eleştiren Yıldırım, “Savcıyla tartışan bir maganda hemen hapsi boylarken, sağlık kurumunda terör estiren bir maganda elini kolunu sallayarak dışarıda geziyorsa ortada çok ciddi bir sorun, çok ciddi bir çelişki, çok ciddi bir çifte standart var demektir. Oysa yasalar, bu çelişkiye imkân vermiyor. Demek ki ortada bir uygulama sorunu var. Bu sorun ortadan kalkmadığı sürece de sağlık çalışanlarının adalete olan güveni sarsılmaya devam edecek demektir” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı Neden Sessiz !

Gerçekte yaşanan şiddet olaylarının görülen ve duyulandan çok daha üstünde olduğunu belirten Yıldırım, elbette bu hakikati Bakanlık da biliyor. Bu da şu demek oluyor; acil önlem alınmadığı taktir de, sağlık çalışanlarını tehdit eden şiddet sorunu, sistemi kilitlemeye yönelik bir sorun olmaya doğru hızla ilerliyor. Kararlı çözüm iradesinin ortaya konmadığı her gün 1 milyon sağlık çalışanına zarardır, millete zarardır, Türkiye’ye zarardır.

Bunun için bir an önce hem şiddet sorununa hem de diğer sorunlara neşter vurmak gerekmektedir. Başta şiddet olmak üzere bu sorunlarla yaşamak sağlık çalışanlarının kaderi değildir, olmamalıdır. Sorunlarını çözmek, yüklerini hafifletmek, yüzlerini güldürmek Bakanlığın ve Hükümetin en öncelikli görevleri arasında olmalıdır.

Mücadelemize Devam Edeceğiz Sağlık-Sen olarak Sağlık Çalışanlarımızın güvenli ve huzurlu bir ortamda çalışmaları için bugün olduğu gibi bundan sonrada şiddete karşı etkili, caydırıcı cezai işlem uygulanması için mücadelemize devam edeceğiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.