BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Özel okul yöneticileri KOTO’da toplandı 

İlimiz genelinde faaliyet gösteren özel okul yöneticileri Kocaeli Ticaret Odası 15. Meslek Komitesi’nin daveti ile toplantı gerçekleştirdi. 

28 Ocak 2022 17:04
Özel okul yöneticileri KOTO’da toplandı 

Toplantıda Özel okulların sorunları, ekonomik gelişmelerin sektöre olan etkileri ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı son açıklamalar ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. 15. Meslek Komitesi Başkanı Handan Kümeli’nin, Meclis Üyesi Yıldırım Yılmaz, Komite Üyeleri İsmail Aydemir ve Ayşenur Kahraman Aytekin ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıya, özel okul yöneticilerinin ilgisi yoğun oldu. 

ÖZEL OKULLARDAN ORTAK AÇIKLAMA 

Toplantı sonunda yapılan açıklamada, “Özel Okullar şehrimizin eğitimine önemli katkılar sunan,  5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında kurulmuş, ciddi oranda öğretmen ve personel istihdamı yapan, vergisini ödeyen, sürekli devletin denetimine tabi olan kurumlardır. İlimizde bulunan özel okullarımız; 2021-2022 eğitim- öğretim yılına, salgın yönetimi ve çalışma rehberi doğrultusunda tüm hazırlıklarını tamamlayarak başlamış ve ülkemizde meydana gelen ekonomik olumsuzluklara rağmen hizmet kalitesinden ödün vermeyerek çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde eğitim öğretimlerini sürdürebilmeleri için gayretle çalışmaya devam etmektedir. 

ERKEN KAYIT DÖNEMİ BAŞLADI 

İlimizde bulunan özel okullarımız; 2022-2023 eğitim- öğretim yılı için erken kayıt dönemini başlatmıştır. Okullarımız okul ücretlerini belirlerken; Ülkemizdeki tüm gelişmeleri, memur ve işçi maaşlarına yapılan zam oranlarını, okullarımızda tüketilen malzemelerin fiyat artış oranlarını ve bilhassa velilerimizin alım güçlerini dikkate almaktadır. Unutulmamalıdır ki ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın sosyal ve akademik eğitim sürecinde önemli bir yeri olan özel okullarımızın devamlılığı ve ekonomik olarak yaşatılması noktasında tüm paydaşların sorumlu davranması hayati önem taşımaktadır. 

EKONOMİK OLARAK OLUMSUZ ETKİLEDİ 

Bu noktada küresel ölçekte tüm insanlığı etkisi altına almış pandemi sürecinde dünyada ve ülkemizde meydana gelen ekonomik sıkıntılar, satın alınan hizmetlerde meydana gelen ücret artışları, okullarımızın eğitim öğretim de kullandıkları tüm malzemelerin fiyatlarının artışları özel okullarımızı ekonomik olarak olumsuz etkilemiştir. Bu ekonomik zorluklar içerisinde okullarımızın öğrencilerine sunmuş oldukları eğitim hizmetini ve topluma sağlamış olduğu sosyal ve ekonomik birçok faydayı göz ardı ederek, özel okulları velilerinden fazla ücret isteyen, sürecin tek taraflı sorumlusu gibi gösterme çabaları, sektöre ve sorunun çözümüne katkı sunmayacağı gibi özel okulları ekonomik olarak telafisi mümkün olmayan sıkıntılara sevk edeceği, özel okulların sürekliliklerini ciddi manada risk altına alacağı kaçınılmaz bir gerçektir.

‘ÖNCELİĞİMİZ ÜLKEMİZ EĞİTİM VE ÖĞRETİMİNE KATKI SUNMAK’

Şehrimizin eğitim-öğretimine ciddi katkılar sunan özel okullarımızın yöneticileri ile verimli bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Özel okullar olarak önceliğimizin ülkemizin eğitim öğretimine katkı sunmak, çocuklarımızın geleceğini şekillendirmelerine rehber olmak olduğunu, tüm dünyanın ve ülkemizin geçmekte olduğu bu zor süreçte özel okullar olarak her zaman öğrencilerimizin yanında olacağımızı, onların eğitimi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı, bundan sonrada kurumlar arası iletişimi güçlü tutacağımızı, şehrimizdeki eğitimin bir parçası olan özel okullar olarak kamuoyuna saygıyla sunarız” ifadeleri yer aldı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.