banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzgaz’da toplu iş sözleşmesi imzalandı

Türkiye doğal gaz dağıtım sektörünün ilk yatırımcılarından olan PALMET Şirketler Grubu’nun Kocaeli bölgesine doğal gaz arzı sağlayan şirketi İZGAZ, TES-İŞ ile 4. Dönem Toplu İş Sözleşmesini 28 Ocak 2022 Cuma günü imzaladı.  

28 Ocak 2022 13:33
İzgaz’da toplu iş sözleşmesi imzalandı

PALMET Gaz Grup Başkanı Tamer Sönmez, TES-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Sedat Çokol TES-İŞ Adapazarı Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu ile şirket ve sendika temsilcilerinin katıldığı imza töreninde 19 Kasım 2021 tarihinde başlatılan toplantılar sonucunda hazırlanan sözleşme imzalandı. 

İki yıllık toplu iş sözleşmesinin koşulları 93 İZGAZ çalışanını kapsıyor. Sözleşmeye göre ücretlerde yüzde 39, yan haklarda yüzde 36,08 oranında artış sağlandı. Bu artışlarla sendikalı çalışanların yıllık net gelirlerinde ortalama yüzde 54 oranında artış gerçekleştirildi. Yine sözleşme kapsamında ikinci yıl için ücret ve yan haklar enflasyon + 2 puan oranında artırılacak. 

PALMET Gaz Grup Başkanı Tamer Sönmez, İZGAZ Genel Müdürlük binasında düzenlenen imza töreninde şunları söyledi: “TES-İŞ ile yaklaşık iki ay süren görüşmeler sonunda 4. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ni bugün imzalıyoruz. PALMET açısından bir ilki de gerçekleştiriyoruz, şirket tarihimizin ilk toplu iş sözleşmesine imza atıyoruz. Sendika temsilcileriyle iyi niyete dayalı verimli toplantılar sonucunda ülkenin ekonomik koşullarını da dikkate alarak oldukça iyi bir zeminde sözleşme yaptık” Sönmez, PALMET Şirketler Grubu için emeğin her zaman çok kıymetli olduğunun altını çizerek, “Çalışanlarımız emekleriyle değer yaratıyorlar, bu yüzden de tüm çalışanlarımızı şirketimizin en önemli paydaşları olarak görüyoruz” dedi. Tamer Sönmez, konuşmasını sendika ve şirket temsilcilerine teşekkür ederek sonlandırdı. 

İmza töreninde konuşan TES-İŞ Adapazarı Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu da PALMET ile ilk görüşmeyi gerçekleştirdikten sonra sürece ilişkin tüm tereddütlerinin ortadan kalktığını belirterek, “İki ay süren toplantılarda tüm ihtiyaçlarımızı ve taleplerimizi dile getirdik. Gaz Grup Başkanı Tamer Sönmez ve tüm şirket temsilcilerine yaklaşımlarından ötürü teşekkür ederiz. Bundan sonraki süreçler çok daha iyi olacak, hepimiz daha çok çalışacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.