banner410

banner422

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Biz varsak korkmayın

Bulgaristan'daki Hak ve Özgürlük Hareketi partisi milletvekilleri ilimize teşekkür ziyaretinde bulundu. 

01 Şubat 2022 17:34
Biz varsak korkmayın

Geçtiğimiz 14 Kasım'da Bulgaristan'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Hak Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mustafa Karadayı aday olmuş ve umulmayan bir oy potansiyeline ulaşarak Bulgaristan'da 3. Parti olarak çıkmıştı. 

Bulgaristan göçmeni Türklerin yoğun yaşadığı ilimizde ziyarette bulunan Burgaz milletvekilleri Sevim Ali, Eşref Eşref ve Türkiye'deki oylarla parlamentoya giren Fatma Ramadan ve HÖH Burgaz il başkanı Ahmet Süleyman ilimize gelerek teşekkür ziyaretinde bulundular. Kocaeli Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Topaloğlu ve yönetimini ziyaret eden milletvekilleri daha sonra İzmit Belediyesi'nin Balkan yerleşkesi açılışına katıldılar. 

Kocaeli valisi Serdar Yavuz’u da ziyaret eden Bulgaristan Türk milletvekilleri ilimizde çeşitli temaslarda bulundular. Gazetemize özel açıklamada bulunan Milletvekili Sevim Ali " Bulgaristan 1989 öncesine dönmek ve Türklere ana dilini konuşturmak istemiyor ama korkmayın. Biz parlamentoda olduğumuz müddetçe demokratik haklarımızı savunacağız. Soydaşlarımızın oyları ile üçüncü büyük parti olduk. Bu gücümüzü ve birlikteliğimiz kazanılmış en büyük haktır” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner418

banner416