BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Sağlık ordusuna, fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz

Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım temsilciler ile bir araya geldi. Başkan Yıldırım yaptığı açıklamada, sağlık çalışanları algılar ile birbirine düşürülmek isteniyor. Sağlık çalışanlarımız arasına fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz ifadelerini kullandı. 

01 Şubat 2022 20:00
Sağlık ordusuna, fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz

Aralık ayında gündeme gelen Hekimlere zam yapılacak açıklaması sonrası bazı fırsatçıların ortaya çıktığını dile getiren Yıldırım, Sağlık-Sen olarak doktorundan hemşiresine, 112 çalışanından hizmetlisine sağlığın bir ekip işi olduğunu savunuyoruz. Hiçbir meslek grubu ayırt edilmeden sağlık çalışanlarının haklarının teslim edilmesini her platformda savunduk ve savunmaya da devam ediyoruz.

Biz, hekimler hak ettikleri ücretleri alamıyorlar, yeterli şartlarda çalışmıyorlar, kamu hastanelerinden istifa ediyorlar derken sesi çıkmayanları görüyoruz ki fırsat bu fırsat deyip algı yapmaya çalışıyor. Her zaman dediğimiz gibi sağlık çalışanlarımız için ücretlerdeki iyileştirme ve çalışma şartları, çalışma barışı ve hakkaniyet ölçüsünde tüm sağlık çalışanlarına verilmelidir. Maalesef yapılan algılar sonucu ertelenen iyileştirmelerin faturası bize kesildi. Bizleri ağır eleştirenler er ya da geç doğrular ortaya çıkınca biraz utanır inşallah. Biz hekimlerimiz ve diğer tüm sağlık çalışanlarımız için hak ettikleri şartlara kavuşmaları için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

İZAH ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR

Bir emekçinin haklarını almak için verilen kavgadan, ona ailesi ile mutlu huzurlu bir yaşam kurmak için çabalamaktan, çocuklarını hayata karşı daha güçlü daha dirençli büyütmeleri için verdiğimiz katkıdan daha fazla ne bırakabiliriz ki… Biz hiçbir zaman gemisini kurtaran kaptan olmadık. Biz, bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın demedik. Sağlık çalışanlarının beklentilerini sahada, kamuoyunda, basında, bürokrasi ve siyaset zemininde en net, en anlaşılır ve en tutarlı şekilde izah etmek boynumuzun borcudur diyen Yıldırım, "Eğer bu izahatlar yerine getirilemezse, eksik ve yanlış bilgilerle sosyal medya paylaşımları yapılırsa, sağlık emeğinin hakkı ve hukuku adına ne yazık ki yakışıksız olur, dedi.

OCAK BİTTİ, ZAMMI DUYAN VAR MI?

Başkan Yıldırım, sağlık çalışanlarının bin bir türlü bahaneler ile sürekli oyalandığına dikkat çekerek, Sağlık Bakanlığına seslendi: Hani meclise hazırlıksız sunulan teklif vardı ya! Olgunlaştırılması için komisyona geri çekilmişti, meclis açılır açılmaz gündem edilecekti, ne oldu? Aradan geçen sürede unutturulmaya dair yapılan gayretleri anlamak mümkün değil. Bugün, yarın derken tam 2 ay oldu, hala kimseden ses yok. Hekimlerimiz dahil 1 milyon sağlık çalışanımız merak ediyor; zam yapılacak mı? Yapılacaksa ne zaman? Yoksa bu da mı oyalama taktiği?

Hekimlerle birlikte tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinde iyileştirme yapılmalı diyen Yıldırım, bu bir lütuf değil, haktır. TBMM’de komisyona çekilen ücret düzenlemesi bir an önce hakkaniyetli bir şekilde yasalaşmalıdır” dedi.

SENDİKALARI SAĞ DUYUYA ÇAĞIRIYORUZ

Başkan Yıldırım, Sağlık Bakanlığı çatısı altında kardeşlik, birlik beraberlik ve ekip ruhu ile çalışan sağlık ordumuz var. Bu orduyu da hiç kimsenin bölmeye parçalamaya ve ayrıştırmaya gücü yetmez. Yeni kurulan bazı sendikalar çalışanlarımızı, doktor ve sağlık personeli olarak ayrıştırmaya çalışıyor, bu tarz girişimlere kimsenin gücü yetmeyecektir. Tabi ki özlük haklarımız ile ilgili büyük sıkıntılarımız var bu sıkıntıları gidermek için bölünmeden, ayrıştırma olmadan birlik beraberlik içerisinde hep beraber sesimizi bakanlığa duyurarak çözmeye çalışacağız. Şuanda 41 tane sağlık kolunda sendika var. 10-15 kişi bir araya gelip sendika kuruyor. Bunların hiçbir etkisi ve yetkisi olmamasının yanı sıra çalışanlarımız arasında gruplaştırma ve ayrıştırma çalışmaları yürütüyor. Bu şekilde bizleri parçalamaya çalışan sendikalara prim vermeyelim. Sağlık ordumuz birlik ve beraberlik içinde güçlü ve bütündür, dedi.

ÇALIŞANLARIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

Yıldırım, “Fedakar sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının en iyi koşullarda görevlerini yerine getirmeleri, mali ve sosyal yönden mağduriyet yaşamamaları için var gücümüzle yılmadan, yorulmadan, usanmadan çalışıyoruz. Sağlık-Sen ailesi olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gür sesi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.